«Український Гонконг»: Віталій Коваль просуває ряд інфраструктурних проектів в Рівному

23.08.2020 09:47   Джерело: apostrophe.ua/
Опубліковано : Новини Рівненщини

В умовах «економічної децентралізації», яка за задумом керівництва президентського офісу, має початися відразу після завершення адміністративної, у міста Рівне з'являється шанс «перехопити порядку» і стати одним з великих логістичних і транспортних центрів країни.

Відповідні проекти просуває губернатор Рівненської області Віталій Коваль, він обговорював їх з президентом Володимиром Зеленським під час його візиту в область у вересні минулого року. Про це повідомляє From.ua.

Зокрема, Коваль, посилаючись на свій досвід підприємництва в аграрній, транспортній та будівельній галузях висловив думку, що краще починати будувати нові підприємства з нуля замість того, щоб намагатися реанімувати радянські малоефективні підприємства на Сході країни, які знаходяться під постійною загрозою удару з боку Росії. За його словами, в даний момент масштабні інвестиційні проекти реалізовуються в західній частині країни: і до європейських ринків ближче, і робочої сили більше, а бюрократії на місцях значно менше. Цей тренд, очевидно, збережеться надовго. Тим більше, що в разі можливих масштабних політичних змін в Білорусі, як вважає губернатор, буде реанімовано ідею Балто-Чорноморського співробітництва країн Центральної Європи.

В такому випадку роль Рівного, як економічного і логістичного центру явно зростає, зауважив він. Місто опиняється на перетині транспортних магістралей як з заходу на схід, так і з півночі на південь - "ідеальне місце для великого виробничого кластера і промислового центру", з надлишком атомної енергії і порожніми площами, де можна будувати нові енергоємні виробництва.

null
Приклад логістичного вузла інтегрованого в ландшафт лісо-степової зони

 

 

null
Проблему корисної площі може бути вирішено з використанням досвіду світових торгово-промислових центрів

Київ, хоч і залишається політичним центром країни, явно втрачає свій промисловий потенціал: його заводи закриваються, забудовуються, переїжджають в інші міста. Рівне цілком могло б прийняти саму високотехнологічну їх частинув себе, помітили журналісти.

«Є підстави вважати, що питання про нову економічну трансформацію узгоджуються зараз з країнами-сусідами України і з іншими великими державами ЄС і незабаром почнуть реалізовуватися. Щоб не вийшов фальстарт, про них поки що не заявляють про це прямо, проте ряд стратегічних інститутів НАНУ вже працює над питаннями перетворення Рівно у місто-регіонального лідера. Треба думати, що і команда Віталія Коваля не упустить такий унікальний шанс, який дістався обласному центру», - йдеться в матеріалі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: apostrophe.ua/