Екологи наклали штраф на водоканал на Рівненщині, бо забруднює Случ

23.08.2020 17:05   Джерело: Рівне вечірнє
Опубліковано : Рівненський Новинар

Комунальне підприємство «Березневодоканал» погано очищає стічні води, через що сталося забруднення річки Случ.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу Державної екологічної інспекції перевірили комунальне підприємство КП «Березневодоканал» і виявили, що їх очисні споруди працюють неефективно. Стічні води підприємства скидаються у річку Случ з порушенням нормативів.

Інспектори ДЕІ нарахували збитки, нанесені довкіллю, у розмірі понад 118 тисяч гривень. А самому підприємству направлена претензія щодо добровільного відшкодування збитків. Якщо КП «Березневодоканал» відмовиться сплачувати цю суму, ДЕІ буде звертатися до суду.

Нагадаємо, ще наприкінці лютого депутати на нараді в Рівненській ОДА визнали, що в області нараховується 30 каналізаційних очисних споруд. Вони знаходяться у власності органів місцевого самоврядування і працюють неефективно.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів ОДА Анатолій Шавурський повідомив, що станом на сьогодні до них надійшло 13 запитів на виділення коштів з обласного природоохоронного фонду у 2020 році для реконструкції очисних споруд та каналізаційних колекторів на загальну суму понад 57 млн грн. Спочатку пропозиції розглянуть в департаменті, після чого передадуть на розгляд профільних комісій обласної ради.  Нині  масштабна реконструкція очисних споруд триває у Березному. Кошти на оновлення спрямували з Державного фонду регіонального розвитку. Раніше потужності дозволяли очищати господарсько-побутові та виробничі відходи в обсязі 900 метрів кубічних за добу, тепер це буде майже вдвічі більше.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє