Руслан Цикалюк: криза хороша тим, що люди завжди хочуть працювати і з’являються нові ідеї

26.08.2020 20:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Хаос, що наступив, - це період для розвитку суспільства та унікальна можливість, яку варто розумно використати рівнянам. Про перспективи бізнесу й волонтерського руху в Рівному далі у наші розмові з засновником та керівником компанії Електрум-Рівне Русланом Цикалюком.

null
На фото: Руслан Цикалюк

- Який профільний напрям роботи Вашої компанії? Як давно започаткували власну справу?

Свою підприємницьку діяльність розпочав у 2006 році. Вона пов’язана з оптовою та роздрібною торгівлею електротоварами. Компанія Електрум-Рівне – лідер з продажу електротехнічного обладнання в Рівненській області. Наш пріоритет - це широкий асортимент і доступна ціна для клієнтів. Тут завжди можна знайти усе необхідне електрообладнання, а менеджери допоможуть з підбором матеріалів, щоб відповідало сьогоднішньому головному критерію: ціна-якість.

- Чому Ви обрали саме цей сегмент ринку?

Бажання обрати саме цей напрямок, виник з власної потреби. Ми закінчували будівництво одного об’єкту і виникла потреба у влаштуванні освітлення. На той момент у нашому місті неможливо було в одному місці знайти все необхідне для встановлення освітлення та ще й, щоб одразу проконсультували фахівці, дали поради і, головне, за розумною ціною. Пошуки електрообладнання і всіх комплектуючих перетворювалися на квест, що було досить затратно фінансово і в часі.

Саме тоді зародилася ідея спростити цей процес, та зібрати всіх потрібних спеціалістів до гурту. З часом стало приємно усвідомлювати те, що ти причетний не лише до створення комфорту в оселях, а й облаштування освітлення вулицях міста, області. Сьогодні наш девіз: «Все від розетки до лампочки».

- Кожен керівник вибудовує власний бізнес у певній системі координат цінностей, принципів та переконань. Що для Вас є вирішальним у діяльності?

Це філософське питання. Але спробую відповісти максимально чітко та чесно (сміється).

Не офіційний мій робочий девіз: зробити все для комфорту, безпеки та затишку людини (клієнта). У своїй діяльності керуюся загально людськими принципами чесності, відкритості, справедливості. Мені важливо, щоб моя команда працювала як швейцарський годинник: кожен окремо, але водночас і разом створюють єдиний завжди діючий надійний механізм, який налаштований на максимально ефективне вирішення поставлених завдань. Для цього ми створили умови для підвищення мотивації та креативності кожного працівника. Я прагну, щоб мої люди жили та працювали цікаво, постійно розвивалися і мали професійний ріст.

І звісно, маю один непорушний закон: 10-ту частину заробітку віддавати на благодійність. Думаю, це правильно, чесно та справедливо.

null
 

- Слово «благодійність» означає безкорисливо робити благо. На що саме зосереджена Ваша благодійна діяльність?

Погоджуюсь з таким формулюванням.

З 2014 року я систематично допомагаю українській армії на Донбасі. Спочатку робив це через посередників, але з часом зрозумів, що до точки призначення доходить лише частина моєї  допомоги. Тож, знайшов Віктора Федорова – це досить відомий волонтер, який практично щомісяця збирає допомогу та їде на Схід. Він неодноразово потрапляв під обстріли, але доля до нього прихильна.

Додам, на жаль, сьогодні війна перейшла на другий-третій план уваги українців. Але, вона досі продовжується! Там тривають запеклі бої, постійно є поранені, і держзабезпечення, за традицією, хочеться краще. Для розуміння, щоразу нам з фронту дають список потреб, в якому все: від шкарпеток до гайок. Це реалії, про які щодня ми маємо говорити та намагатися вирішити. 

Також допомагаю спортсменам. Це дуже обдаровані, працьовиті та цікаві люди, яких завжди потрібно підтримувати. Адже талановита молодь – одна з найсильніших сторін нашого міста. Тут, я підтримую  ГО «Рівненська обласна федерація Тайського боксу «Муай Тай», команди Pradjat у виїздах на Чемпіонати України, Чемпіонати Європи та світу.

null
 

- Сьогодні вже є три фронти в Україні: війна на Сході, інформаційна війна та економічно-політична нестабільність. Останнє досить складно переживає малий та середній бізнес Рівного та Україні в цілому. Як Ви бачите цю ситуацію та шляхи виходу з неї?

Сьогодні економічний розвиток України й справді скотився до рівня кризи 2008 року. Передумовою цьому не лише світова криза, пандемія, карантин, а й відсутність чіткого уявлення у влади про економічний розвиток та шляхи виходу з кризи. А для цього потрібні професіонали на місцях та політична воля.

Немає такого поняття як економічна стабільність. Тобто вона може існувати, але досить неоднозначне явище. Україна мала економічну стабільність, коли входила до складу СРСР, але ви пам’ятаєте, чим все закінчилося? У Північній Кореї зараз також все стабільно. Але  радості небагато, погодьтесь.  У всього є свій розвиток. Після економічного зростання настає стагнація, а іноді і криза. Цього неможливо уникнути, тому потрібно бути готовим до всього і продовжувати натхненно працювати на результат.

Економічну кризу завжди потрібно розглядати як можливість для розвитку та період для нових стартапів. Дуже скоро творчість стане вирішальним чинником у нашому суспільстві. Це поштовх до наукового прогресу, формування нових бізнес-моделей та, при умові правильної політики на місцях,  залучення нових інвестицій. Якщо не опустити руки і налагодити тісну взаємодію між місцевою владою, бізнесом, громадянським суспільством, тоді Рівне матиме величезну кількість передумов для відкриття нових галузей та розквіту.

null
 

- Знаю, що Ви плануєте балотуватися у депутати Рівненської обласної ради. Збираєтеся йти на вибори з політичною партією «За майбутнє». Чому обрали саме цю політичну силу і що вас спонукало йти у політику?

Так, планую і буду йти. Це виважене та дуже відповідальне для мене рішення. Я, як всі наші люди, вірив кандидатам на виборах, а потім систематично розчаровувався. Тож, цього разу вирішив активно приймати участь у виборчому процесі вже кандидатом у депутати до Рівненської обласної ради від політичної партії «За майбутнє».

Чому саме ця політична партія? Тому що тут об’єднуються люди, які мають ґрунтовні знання, напрацювання у політиці, громадській чи підприємницькій діяльності. Вони знають теорію і вміють діяти на практиці.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews