У Рівному запрацював унікальний годинник

27.08.2020 08:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

26 серпня у Рівному запустили баштовий годинник на Залі камерної та органної музики в центрі міста. Його реставрація тривала місяць.

Ідея відновити годинник з'явилася у керівника Рівненської обласної філармонії Миколи Орешка. За допомогою він звернувся до громадської організації "Рівне Разом" та її голови Віктора Шакирзяна.

- Ми одразу відгукнулися на прохання. Органний зал - це перлина Рівного, яка об'єднує митців з усього світу. Саме тут покоління рівнян виховуються на взірцях класичної музики, - прокоментував Віктор Шакирзян.

null

Реставрували годинник у декілька етапів. Механізм очистили та захистили від кліматичних впливів. Тому він тепер працюватиме довго. Годинникарі гарантують, що хронометр впродовж п'яти років потребуватиме тільки профілактичного огляду.

Родзинкою в оновленій роботі годинника стане музична складова. З нього лунатимуть композиції “Мелодія” Мирослава Скорика, "Щедрик" Миколи Леонтовича та “Україно” Тараса Петриненка. Вони гратимуть щодня в обідню пору. Ці пісні обирали спеціальним голосуванням, яке провели на сайті ГО "Рівне Разом". Рівняни обрали саме ці три мелодії із десяти запропонованих.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews