У Рівному вшанували загиблих героїв України

29.08.2020 19:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Сьогодні вся Україна хвилиною мовчання вшанувала пам'ять Героїв, які загинули в боротьбі за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

29 серпня 2014 року. Цей день став чорною сторінкою сучасної української держави. Тоді загинуло найбільше наших захисників, які виходили з оточення російських військ.

До вшанування пам'яті Героїв активно долучилося і Рівне. З самого ранку в центрі міста встановили стенди з світлинами Іловайських подій. На них розмістили фото більше сотні полеглих молодих хлопців, які загинули під час Іловайських подій. Також волонтери перехожим роздавали соняхи, в знак пам'яті подвигу військових.

Організували акцію ветеранські об'єднання та громадська організація ГО "Рівне Разом".

null

- Нам усім боляче згадувати героїв, які віддали свої життя за Україну, адже практично в кожній родині це хтось найближчий - батько, син, чоловік. Крізь біль, ми згадуємо героїв та вшановуємо їхній подвиг - подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли на смерть за кожного з нас. Ми схиляємо голови у вдячності перед ними, - прокоментував акцію Віктор Шакирзян.

Нагадаємо, що Іловайська трагедія сталась наприкінці серпня 2014 року. Українській війська виходили з оточення "зеленим коридором". Під час його проходження українські колони нещадно почав обстрілювати ворог. За офіційними даними з 7 по 31 серпня 2014 року загинуло 368 українських бійців,18 вважаються безвісти зниклими.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews