Мерія Вараша виселяє ветеранів АТО з їхнього житла

31.08.2020 18:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

У Вараші розгортається скандал із виселенням ветеранів АТО та військових Національної гвардії із гуртожитку. Кілька років вони там орендували житло. Окрім військових, на даний момент там проживає сім'я переселенців. Днями проживаючих в гуртожитку повідомили про виселення. Причина - нібито там будуть робити ремонт будівлі та кімнат.

- Це будівля Управління освіти, вона була у Володимирецького колегіуму. Там тимчасово поселили військових. Потім коли Заболоття доєдналося до Вараша, то це майно передалось із Володимирецької районної ради на місто Вараш і воно закріплене за Управлінням освіти. Вже другий рік там проживають військові. Вони попереджені, що приміщення буде використуватись Управлінням. Вони там пластовий центр планують робити. Вам треба до Олени Корень звертатися, вона більше може сказати.

Там спочатку не було ніяких договорів. Потім поукладали хоча б тимчасові, щоб сплачувати комунальні послуги. Це приміщення освіти. Воно так використувалось. Зараз освіта теж його хоче для власних потреб, - розповів міський голова Вараша Сергій Анощенко.

null

Більше офіційних коментарів здобути нам не вдалося.

Однак з власних джерел на умовах анонімності, нам стало відомо, що начальник управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Сергій Бедик, нещодавно відвідував гуртожиток та проводив заміри. Як пояснили наші джерела у Вараші, це "права рука" Сергія Анощенка. Його неодноразово помічали в дуже специфічних операціях по здачі в оренду міської нерухомості із подальшим її продажем, після проведення «невід‘ємних поліпшень».

Складається враження, що чиновники готуються до здачі в довгострокову оренду гуртожитку третім лицям із подальшою його реалізацією. Куди переїжджати військовим і ветеранам? Схоже, що це питання нинішню владу Вараша і міського голову Сергія Анощенка не цікавить. Можна припустити, що ніякого пластового центру там не буде.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews