Команда ГО «Рівне Разом» допомагає у відновленні експонатів Краєзнавчого музею

03.09.2020 08:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

У середу, 2 вересня 2020 року, волонтери громадської організації «Рівне Разом» розпочали реставрацію експонатів Рівненського обласного краєзнавчого музею. Роботи з відновлення старовинних речей активісти вирішили розпочати з експозиції зовнішнього виставкового майданчика Рівненського обласного краєзнавчого музею, адже саме ця частина старожитностей тривалий час вимагала реставрації.

Експонати музейної виставки потребували відновлення, бо знаходяться надворі і дуже довго піддавалися впливу погодних умов. Окрім того, саме на цій експозиції передусім акцентують увагу всі відвідувачі краєзнавчого музею. Це його своєрідна візитна картка. Працівники установи намагалися віднайти можливість реставрувати музейну виставку, проте скрутне фінансування не дозволяло їм реалізувати свій задум. На заклик колективу музею відгукнулися волонтери ГО «Рівне Разом». Волонтери громадської організації відновлюватимуть експозицію у музеї близько місяця. За словами волонтерів, вони працюватимуть над тим, щоб експонати набули якнайкращого вигляду.

Голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян переконаний, що Рівненський обласний краєзнавчий музей необхідно підтримувати, адже ту зберігається історія нашого краю:

«Краєзнавчий музей — унікальна споруда для Рівного. Тут зберігається історія нашого міста, цінні експонати, тож це своєрідна рівненська скарбниця. Важлива для історії і сама будівля музею, — зазначив Віктор Шакирзян. — Тут колись розташовувалася гімназія, де викладали визначні науковці, літератори. Тому маємо докласти всіх зусиль задля успішної діяльності краєзнавчого музею».

null

Представниця Рівненського обласного краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк приємно вражена підтримкою ГО «Рівне Разом». За її словами, саме сприяння волонтерів ГО «Рівне Разом» демонструє, що музейники не залишаються зі своїми проблемами наодинці. Підтримка активістів — то ще один доказ того, що громада цінує роботу працівників музею. Спільно з волонтерами музейники вже запланували наступну спільну акцію, де рівняни дізнаються про здобутки всесвітньо відомих жителів свого міста.

Зауважимо, ГО «Рівне Разом» не вперше долучається до реалізації проектів у сферах культури та історії. Одинм з пріоритетів своєї діяльності команда «Рівне Разом» називає саме збереження спадщини Рівного. Так, за сприяння ГО «Рівне Разом» і голови організації Віктора Шакирзяна у місті відновили роботу годинника на фасаді будівлі Зали органної і камерної музики.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews