Книжечку для малят Віри Мельникової презентували у Рівному

30.09.2020 13:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Нова книжкова подія відбулася у Рівному недільного дня 27 вересня. До скарбниці дитячої літератури Рівненщини,  створеної місцевими авторами, додалася ще одна дитяча книжечка. Це книжка віршів для малечі рівненської письменниці Віри Мельникової під назвою «Дитинство з пензликом в руці».

Відмітна риса цієї книжечки в тому, що співавторами поетеси стали самі діти - учні рівненської художньої студії «Арт-маестро».  Вони проілюстрували вірші Віри Мельникової своїми яскравими малюнками.

Віра Олександрівна Мельникова – відома в літературних колах особистість. За фахом філолог, викладач української мови як іноземної в Рівненському національному університеті водного господарства та природокористування, вона членкиня двох національних творчих спілок журналістів та письменників, працювала керівницею інклюзивної студії «Дивосвіт» з дітьми з інвалідністю.  Ось уже багато років відвідує «Поетичне коло» при РОУНБУ та «Наше коло» при Рівненській організації НСПУ. Відома як поетеса і прозаїкиня, авторка книг «Глоток воды», «Грані життя», «Серце на ниточці», «Не думай, що там рай...», які зачіпають чимало болючих тем життя українців, ‒  війна на сході України, еміграція та вимушене заробітчанство у чужих країнах. Ще вона авторка багатьох статей на мистецько-культурні та моральні теми. Є ще й неабиякою майстринею з виготовлення сюжетних літературних ляльок. Її ляльки стали окрасою лялькових колекцій не лише в Україні, а й за кордоном.

І ось подивувала Віра Олександрівна рівнян ще й книжечкою для дітей. Як розповідає сама авторка, ідея створити книжку для дітей прийшла спонтанно. Зайшла забрати з художньої студії «Арт-маестро» онучку Вікусю Мамай і аж спинилася з подиву, скільки ж то всього гарного й цікавого на різні теми життя намалювали діти, незважаючи на свій зовсім юний вік (у студії діти займаються з 3-4 років) і дитячу безпосередність. Звернула увагу на дитячі художні виставки, познайомилася з їхніми педагогами, написала навіть про них статтю. Хоч на презентації зізналася, що з думкою, чи вдасться реалізували ідею щодо книжечки віршів проілюстрованих дитячими малюнками хиталася кілька днів. Проте ідея всім припала до душі. Як малечі, так і їхнім наставникам та батькам. Старалися, створили не по одному малюнку до кожної теми, потім відбиралися кращі, щось перемальовувалося. І ось вона! Чарівна книжечка «Дитинство з пензликом в руці» в руках кожного зі співавторів – юних художників. До її творення долучилися талановиті дітки: Віка Мамай, Любомир Волинець, Анна Волошина, Дарина Соловей, Катруся Кричильська, Анна Гудзь, Інна Кравчук, Софія Багинська, Христина Тимощук. А на презентацію ще й по віршеві підготували й майстерно прочитали. У дарунок отримали книжечку з власними малюнками.

Книжечка полюбилася малятам, адже розповідає про життя, цікаві справи та уподобання дівчинки Вікусі, про їжачка Василька, про кицю Мурку-помічницю, про те, як діти дружать у дитячому садочку, як весело проводять своє дозвілля. До кожного вірша додались картинки-ілюстрації, намальовані юними художниками, талановитими учнями школи-студії «Арт-Маестро».

Видання було здійснене за кошти міського бюджету, відповідно до Програми підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в місті Рівне на 2016-2020 роки. щоправда під час презентації Віра Олександрівна зізналася, що мріялося їй видати книжечку ширшого формату, проте грошей вистачило лиш на таку. Але початок зроблено. У вихованців художньої школи-студії «Арт-Маестро» та їхніх батьків радісний настрій, вони плекають надію на подальшу співпрацю з письменницею.

«Коли об'єднуються люди, закохані у свою справу, - виходить щось неймовірне! Нарешті відбулася довгоочікувана презентація книги Віри Мельникової «Дитинство з пензликом в руці», ілюстрації до якої намалювали маленькі митці художньої школи-студії «Арт-Маестро», - каже керівниця студії Наталія Маестро.

«Це унікальний проект, в якому взяли участь десятеро талановитих учнів віком 6-16 років. Мистецтво об'єднує найкращих. Легкі, позитивні, по-дитячому емоційні вірші про добро, звірят, щасливе дитинство не здатні залишити байдужими ні малят, ні дорослих», - додає педагог Оля Ярмошевич.

 «Дякую усім, хто сьогодні долучився до підготовки презентації моєї книжечки для дітей. Ведучій - Наталії Войтович, Оксані та Ілюші Войтович, пані Наталії Антонюк-Коберській, Ользі Ярмошевич, іншим педагогам студії «Арт-Маестро», а особливо талановитим діткам, які ілюстрували мою книгу. Вдячна гостям і друзям, які прийшли мене підтримати. Зокрема, Софії Шевчук, Тетяні Собецькій, Людмилі Карнаух, Людмилі Марчук, Надії Гудич, викладачам і студентам НУВГП (Олена Поліщук, Олена Брижата) та батькам діток. Ще моїй племінниці Наталі та онучці Вікусі», - такі слова вдячності висловила щаслива авторка.

А ведуча Наталія Войтович повідомила, що цю книжечку можна купити книгарнях міста, а можна й прочитати в «Кімнаті сімейного читання» відділу абонементу Рівненської обласної бібліотеки.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Людмила МАРЧУК


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews