«Героїня двох народів»: на Рівненщині запрацювала виставка про Анну Валентинович

09.10.2020 12:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У селі Садове, що на Гощанщині, запрацювала тематична виставка, присвячена народженій в Україні легенді польської опозиції комуністичних часів, співзасновниці профспілкового руху «Солідарність» Анні Валентинович.

«Сьогодні в рідному селі Анни запрацювала її іменна виставка. Разом із представниками Генерального консульства РП у м. Луцьк та громадськістю вшанували її світлу пам’ять. Вона змінила рух історії у боротьбі з комуністичним режимом не тільки в Польщі, але і в цілій східній Європі. Це Героїня двох народів», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг під час відкриття.

На виставці «Героїня двох народів» презентовано біографію Анни Валентинович, її кар’єрний шлях та стійку позицію. Частину стендів виставки присвячено «Солідарності» та стану справ у незалежній Польщі.

Довідково:

Анна Валентинович народилася в українській родині на Рівненщині, а згодом, уже як польська громадянка, стала однією з очільниць руху, що призвів до падіння комунізму в Польщі та став важливою віхою здобуття незалежності Польщі.

Свобода та можливість вирішувати власну долю – дуже важливі як для поляків, так і для українців.

Польський рух «Солідарність» та українську Революцію Гідності об'єднує прагнення суспільства до змін і переконання, що громадянська активність кожної людини може змінити життя країни на краще. Ця ідея виразно прочитується в історії «Солідарності» та в життєвому шляху Анни Валентинович.

За матеріалами РОДА

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews