Вибори мера Рівного: фаворит рівнян Віктор Шакирзян

27.10.2020 17:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Перший тур місцевих виборів, які пройшли 25 жовтня, засвідчив нові політичні тенденції, передумови яких формувалися впродовж останнього року. В усіх регіонах України виборці продемонстрували інтерес та підтримку місцевих політичних партій, які сконцентрували свої зусилля на вирішенні конкретних проблем мешканців населених пунктів та об'єднаних територіальних громад.

Рівне - стало яскравим прикладом того, як місцева політична сила - “Рівне Разом”, на чолі з сильним лідером, змогла обійти представників парламентських партій, у тому числі і провладних, та здобути друге місце на виборах до Рівнеради. Ще кращі показники вдалося отримати лідеру “Рівне Разом” Віктору Шакирзяну, який  за підсумками першого туру виборів міського голови, отримав найбільшу кількість голосів, обійшовши представників таких політичних партій, як “Слуга народу” та “Європейська солідарність”. Підсумки першого туру, і в розрізі політичних партій, і в контексті підтримки кандидатів на посаду міського голови, демонструють, що рівняни довіряють справам, а не політичним лозунгам.

Голова політичної партії “Рівне Разом” набрав найбільшу кількість голосів під час виборів міського голови Рівного та Квасилова. Згідно з результатами паралельного підрахунку, під час виборів міського голови Рівного голоси розподілилися наступним чином:

Віктор Шакирзян - 19,66%

Олександр Третяк - 16,92%

Віталій Коваль  - 13,47%

Олег Осуховський  - 8,32%

Галина Кульчинська - 7,43%

null

Відповідно до даних паралельного підрахунку голосів, до Рівненської міської ради проходять такі політичні сили:

“Європейська солідарність” - 17,85%

“Рівне Разом” - 13,52%

“Слуга народу” - 11,69%

“Голос” - 7,44%

“Батьківщина” - 7,25%

ВО “Свобода” - 6,83

“За майбутнє” - 6,66%

Решта політичних партій виборчий бар'єр не долають.

null 

Разом з Віктором Шакирзяном у другий тур виходить Олександр Третяк. Другий тур виборів міського голови Рівного швидше за все відбудеться 15 листопада - точну дату визначить Рівненська ТВК.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews