На Рівненщині реконструювали 12 амбулаторій загальної практики сімейної медицини

30.10.2020 07:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині реконструювали 12 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, ще на 16-ти триває будівництво. Це вдалося реалізувати у рамках проєкту Світового банку.

Так, у жовтні здали в експлуатацію 10 медичних закладів на Березнівщині - у селах Кам’янка, Друхів, Вітковичі, Малинськ, Моквин, Поліське, Поляни, Прислуч, Тишиця та Балашівка.

«В медзакладах відремонтовані покрівлі, утеплені та пофарбовані фасади. Також в приміщеннях замінені старі вікна та двері на сучасні енергозберігаючі. Належні умови для пацієнтів і для роботи медиків має і внутрішній простір. Також амбулаторії оснащують новим обладнанням та меблями», - розповів голова Березнівської РДА Олег Піщанський, який відвідав медичні заклади.

Ще 2 амбулаторії відновили у селах Головниця та Невірків, що у Корецькому районі.

«2020 рік – завершальний в реалізації проєкту Світового банку на Рівненщині. Тому тримаємо на контролі питання добудови амбулаторій та постачання медичного обладнання, - розповів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. -До кінця року введуть в експлуатацію ще 16 амбулаторій: у Костопільському, Володимирецькому, Гощанському, Корецькому, Сарненському та Здолбунівському районах».

Приміщення переплановують, утеплюють, та проводять внутрішні демонтажні роботи. В рамках проєкту Світового банку амбулаторії Рівненщини також укомплектують меблями та обладнанням.

Зокрема, для понад 200 амбулаторій закупили портативні 12-канальні електрокардіографи Е65 з цифровим сенсорним екраном. Для медичних сестер та сімейних лікарів цих закладів провели спеціальне навчання, як користуватися новим обладнанням.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews