Віктор Шакирзян підтримав студентську ініціативу

06.11.2020 17:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Напередодні Дня української писемності та мови студенти-філологи Рівненського державного гуманітарного університету проводять онлайн-марафон «Від Шевченка до Жадана». Відзначити це свято та популяризувати українську мову студентам допомагають «Рівне Разом» на чолі з Віктором Шакирзяном.

«Щороку наш факультет української філології, проводить різноманітні заходи. Минулого року ми встановлювали рекорд України, читаючи “Повість минулих літ” упродовж трьох днів. Цього року, враховуючи карантинні заходи, ми проводити таке не можемо, хоча дуже хотіли. Тому ми вирішили провести марафон у прямому ефірі у Фейсбуці для того, щоб знову нагадати про себе, про свій факультет, нагадати про свято, яке відбувається, нагадати про нашу мову», - розповіла заступник з виховної роботи факультету філології Наталя Павлюк.

null

На Фейсбук-сторінці факультету української філології студенти упродовж дня дев’ятого листопада безперервно читатимуть вірші найвидатніших українських поетів.

«Будемо декламувати вірші письменників різних епох. Вірші, які читатимемо, обирали, який кому до вподоби. Будемо старатися, адже вірші йдуть від душі, кожна людина по своєму прочитує між рядків те, що хотів сказати поет», - розповідає студентка IV курсу факультету філології Марина Сойко.

«Рівне Разом» допомогли студентам провести безперервну трансляцію у додатку Zoom, забезпечивши усі технічні умови:

«До нас звернулися, аби ми допомогли організувати онлайн-марафон. З радістю відгукнулися, приїхали і поспілкувалися з студентами. Мене приємно вразила така молодь. У них горять очі, вони енергійні, активні, ініціативні багато всього цікавого розповідають про українських митців. Приємно, що прагнуть популяризувати українську мову, це дуже важливо», - зазначив голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Нагадаємо, що День української писемності та мови в Україні відзначають щорічно 9 листопада.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews