Подвійні зимові канікули - це фейк: скільки відпочиватимуть рівненські школярі

07.11.2020 11:02   Джерело: ОГО
Опубліковано : Рівненський Новинар

Через пандемію COVID-19 рівненські школярі можуть двічі піти на зимові канікули. Саме така інформація з'явилася у мережі інтернет.

В управлінні освіти Рівного не підтверджують інформацію про ПОДВІЙНІ зимові канікули.

"В період карантину через COVID-19 в Україні для безпеки учнів та працівників шкіл канікулярний період може бути скоригований відповідно до епідеміологічної ситуації. Інформація щодо встановлення у 2020/2021 н.р. зимових канікул в період із 28 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року та з 15 до 21 лютого 2021 року є недостовірною”, – зазначили в МОН.

Міністерство освіти та науки України не ухвалювало жодних рішень про подвійні зимові канікули. Жодних офіційних листів з рекомендаціями щодо цього питання міністерство також не надсилало. Відомо, що другий семестр триватиме з 11 січня по 28 травня 2021 року.

Зазначимо,традиційно українські школярі мають канікули кожного кварталу, тривалість яких впродовж навчального року (не враховуючи літніх канікул) не повинна перевищувати 30 днів. Також, в залежності від епідемічної ситуації у школах, опалення, погодних умов, регіональних особливостей та інших факторів, школа може на свій розсуд змінювати дати початку і закінчення канікул, а також призначати додаткові канікули або карантин. Тому розклад канікул може відрізнятися в різних містах України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОГО