У Рівному за 100 тис доларів США обіцяли керівну посаду в структурі ГУНП (ФОТО ВІДЕО)

09.11.2020 13:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

За даними слідства двоє чоловіків, один з яких - майор поліції, співробітник ГУ НП в Рівненській області, за грошову винагороду обіцяли вирішити питання кадрових призначень на керівні посади в районних та міжрайонних відділах поліції.

Під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 КК України) викрито та затримано двох осіб під час одержання 25 тисяч доларів США.

Так, надвечір 6 листопада 2020 року чоловіків затримано під час отримання  25 тисяч доларів США авансу від співробітника Управління патрульної поліції Рівного, за призначення його на посаду керівника одного з міжрайвідділів поліції області. Загалом цю посаду "ділки" оцінили у 100 тисяч доларів США.

Чоловіків затримано, на даний час вирішується питання щодо оголошення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу співробітників ВБКОЗ УСБУ в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews