У Рівному покажуть першу бурштинову анімацію

26.11.2020 19:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

«Легенда «Серце сосни» про сонячний камінь нашого Полісся висипалася на склі бурштиновим «борошном», малювалася бурштиновими крихтами і викладалася бурштиновими камінцями рівненською художницею Наталкою Серветник, котра уміє і може все на світі! Вона не тільки талановита мисткиня, але й смілива експериментаторка. Її слухають і обожнюють діти, підлітки, дорослі; фарби, олівці, пісок і, звичайно, бурштин».

Такими емоціями та хорошими новинами ділиться з нами рівненська майстриня та письменниця Олена Медведєва.

«Як працювалося Наталці із бурштиновим «борошном» на матовому підсвіченому склі? Про це вона розповість на презентації нового мультфільму. І це відбудеться незабаром. 

Саму ж історію «Серце сосни» я написала для діток, котрі відвідуватимуть музей бурштину і слухатимуть екскурсію про цей дивовижний камінь. А ще - в подарунок самому музею бурштину м. Рівного на його десятиріччя. Принагідно вітаю всіх працівників цього затишного і унікального закладу із днем народження! Сонця, світла і тепла! А також – якнайшвидшого завершення карантину. 

Сам процес роботи над анімацією захопив нас своєю непередбачуваністю, загадковістю та досить гарним результатом. Цим самим подарував гарний настрій на весь тиждень. Сподіваємося на те, що кожен глядач відчує у кадрі та поза ним тепло живого каменю і почує його голос. Адже казка здатна створити свято навіть серед будня.

Спасибі всім, хто долучився до нашого творчо-теплого процесу!
Локації зйомок: музей бурштину, будинок учених м. Рівного.
Коректор твору Людмила Герус, літературний редактор Неоніла Диб’як, оператор Тарас Шостуха».

null
 Фото: Олена Медведєва

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews