«Рівненщина різдвяна»: в області стартує новий автентичний проєкт

11.12.2020 06:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
З 13 грудня до 19 січня на фейсбук-сторінці Рівненщина туристична, а також сайті rivne.travel розповідатимуть про кулінарну спадщину.
 
Зокрема, жителям Рівненщини покажуть як приготувати кутю за справжніми стародавніми рецептами, декорування, де буде представлено майстер-класи народних умільців з виготовлення прикрас для оселі, виконання колядок, щедрівок та пісень, а також представлення різних традицій нашого краю.

«Очікування Різдва – це чарівний час, навіть у карантинних реаліях. Цим проєктом ми хочемо додати ноту позитиву і надії, а також нагадати про саме цінне, що в нас є – сім’ю та традиції. Саме тому, ми наповнили «Рівненщину різдвяну» знайомством із кулінарною спадщиною, етноспівами, виконанням колядок та щедрівок, а також іншими приготуваннями до Різдвяних свят» - розповідає заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг. 

Так, на Інтернет-ресурсах фейсбук-сторінці «Рівненщини туристичної», а також сайті rivne.travel розповідатимуть про затишні подорожі та найатмосферніші локації для світлин. Презентуватимуть  рецепти автентичних страв, що можна приготувати вдома разом з рідними. Атмосферним доповненням стануть навчання унікальним колядкам та створення різдвяних іграшок.

За словами начальниці управління культури та туризму Рівненської ОДА Любові Романюк, проєкт складається із трьох блоків.

  • Перший – кулінарна спадщина. Зокрема, жителям Рівненщини покажуть як приготувати кутю за справжніми стародавніми рецептами. 
  • Другий – декорування, де буде представлено майстер-класи народних умільців з виготовлення прикрас для оселі. 
  • Третій – виконання колядок, щедрівок та пісень, а також представлення різних традицій нашого краю. 

«Проєкт наповнений не лише культурно-дозвіллєвою складовою. У ньому є і освітній процес, - розповідає керівниця проєкту, заступниця директора Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Баковецька-Речковська. - Адже майстер-класи передбачають навчальний процес із передачі досвіду від наших предків». 

Також «Рівненщина різдвяна» популяризуватиме  туристичні маршрути. Зокрема, глядачам представлять роботи, які проводили під час туристичних мандрівок Рівненщиною.

За словами керівника етно-культурного центру Рівненського ПДМ Віктора Ковальчука, у такому контексті проєкт відбувається вперше. Окрім усього переліченого, у ньому також передбачені майстер-класи із вивчення унікальних співочих традиційних для нашого регіону, а також побажання та віншування. Вони будуть виконані усіма віковими групами, з різною манерою співу та характерними особливостями. 

«Окрім того, на сайті rivne.travel з’явиться окремий розділ – «Онлайн радіо», де у великій кількості можна послухати оцифроване виконання колядок та щедрівок», - додає Сергій Гемберг.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews