На Рівненщині через карантин вихідного дня постраждала сфера обслуговування і розваг

11.12.2020 08:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
В Україні офіційно зареєстровано 420 тисяч безробітних.
 
За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, карантин вихідного дня не мав значного впливу на економіку України та в цілому ВВП сильно не постраждав.
 
Водночас від таких обмежень постраждала сфера обслуговування і розваг, яка забезпечувала велику кількість робочих місць.
«Можна говорити, що карантин вихідного дня вплинув на рівень зайнятості. Це негативний вплив, він є, він відслідковується по графіках. На початок карантину у нас була 361 тисяча зареєстрованих безробітних, сьогодні – 420 тисяч. Ще місяць тому було 396.

Ви бачите – після карантину вихідного дня цифра виросла. Тобто ось відповідь: ВВП не постраждав, але ось люди, ми маємо другий пік звернень по безробіттю: перший був після початку карантину. Традиційно впливає і завершення аграрного сезону, люди стають на реєстрацію. Але в цих коливаннях безробіття є і карантин вихідного дня», – додав голова уряду.
 
Також, за його словами, від початку карантину працевлаштували 440 тисяч людей.
 
Водночас, у сфері розваг та дозвілля прогнози невтішні, адже у період свят замість звичної активності громадян чекає локдаун. Натомість, в Європі – там, де обмеження ввели раніше, уже планують трохи розслабитися на свята.
 
Джерело: Факти, Укрінформ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews