У мешканця села Городець вибухнув газовий балон

15.12.2020 21:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
Чоловік, який отримав опіки кистей обох рук та обличчя ІІ-ІІІ ступеней, перебуває у лікарні. Рятувальники нагадують, що газовий балон є джерелом підвищеної небезпеки і споживачам необхідно дотримуватися правил при їх використанні.
 
Вчора, 14 грудня, до рятувальників при звірці оперативної інформації від чергового по лінії «103» надійшло повідомлення, що під час проведення господарських робіт внаслідок спалаху суміші у газовому балоні отримав опіки ІІ-ІІІ ступеней кистей обох рук та обличчя житель села Городець Володимирецького району 1961 року народження.
 
Чоловіка госпіталізовано до травматологічного відділення Володимирецької ЦРЛ у стані середньої важкості.
Рятувальники ДСНС закликають мешканців дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті.
 
Будь-який газовий балон — є джерелом підвищеної небезпеки. Тому споживачам, яким доводиться мати справу з ними, необхідно бути уважними і дотримуватися правил безпеки при їх використанні.Загалом до основних причин вибухів балонів з газами належать: перегрів балонів, несправність запобіжних пристроїв, удари посудини під час неправильного транспортування або перенесення, наповнення балонів газом, для яких вони не призначені, заповнення понад встановленої норми; забруднення вентилів мастилами та інші.
 
Правилами будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, передбачені відповідні вимоги до будови, опосвідчення і експлуатації балонів. Зокрема, на верхній частині кожного балона мають бути розбірливо, шляхом клеймування нанесені такі дані, як товарний знак заводу-виробника, клеймо ВТК (ОТК) цього заводу, номер балона, фактична вага порожнього балона (кг), дата виготовлення, рік наступного огляду, робочий і пробний тиск, місткість. Верхня частина балону має горловину, де за допомогою різьблення встановлюється запірний вентиль з боковим випускним штуцером. В неробочому стані на штуцер нагвинчують заглушку. Для захисту вентиля від пошкоджень на балон встановлюють (нагвинчують) металевий чи пластмасовий ковпак. У балонів для горючих газів бокові штуцери вентилів мають ліву різьбу, а балонів для негорючих газів — праву різьбу. Зовнішня поверхня балона фарбується умовними розпізнавальними кольорами.
 
Увага! Забороняється експлуатувати балони, у яких пройшов термін періодичного огляду, відсутні встановлені клейма, несправні вентилі, пошкоджений корпус, забарвлення і написи не відповідають вимогам.
 
За матеріалами ГУ ДСНС Рівненщини

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews