На Рівненщині ціни на продукти харчування продовжують рости

16.12.2020 19:12   Джерело: 0362.ua
Опубліковано : Вікторія Синиця

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1% у листопаді. Найбільше подорожчали овочі, олія соняшникова, яйця та цукор.

Індекс споживчих цін у листопаді порівняно з попереднім місяцем по області становив 101%, по Україні – 101,3%.

На споживчому ринку області у листопаді 2020 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1%. Найбільше подорожчали овочі, олія соняшникова, яйця та цукор (на 14,6–5,7%). На 3,2–0,1% зросли ціни на молоко, макаронні вироби, хліб, сметану, маргарин та інші рослинні жири, інші продукти переробки зернових, кондитерські вироби з цукру, масло, сало, яловичину, м’ясо птиці. Водночас на 6,7–0,4% подешевшали шоколад, фрукти, кондитерські вироби з борошна, свинина, рис, безалкогольні напої, сири.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 3,1%, алкогольних напоїв – на 0,9%.

Одяг і взуття подешевшали на 2,7%, зокрема, взуття – на 2,8%, одяг – на 2,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 7,9% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 26,2%.

Ціни на транспорт у цілому на 0,6% зросли в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил на 3,9%, автомобілів – на 0,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,8%, що пов’язано із подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 1,1% та амбулаторних послуг – на 0,4%.

За матеріалами прес-служби Головного управління статистики в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0362.ua