У Рівному провели унікальну операцію з пересадки серця: як почувається пацієнт? (Відео)

19.12.2020 17:05   Джерело: ITV
Опубліковано : Рівненський Новинар

У Рівному вперше відбулась унікальна операція. В міській лікарні чоловіку – пересадили серце. Пацієнт 46-річний Сергій, він з міста Сарни. Його дружина каже, без нового органу чоловік міг не зустріти Нового Року.

- В нього серце було в дуже критичному стані. Донора не просто так знайти, тому що треба щоб багато співпадало факторів. Я зовсім не спала, я вже добу може більше не спала. Звісно переживала, – Ніна Кушнір.

Донором став 37-річний рівнянин. Внаслідок  нещасного випадку чоловік отримав важкі травми та помирав на лікарняному ліжку. Далі – чекала важка розмова з родичами.  

- Ефекту від проведеного лікування ми не отримали. Було інструментально та клінічно встановлено ознаки смерті головного мозку. Узгоджено з близькими та родичами пацієнта можливість забору органів для проведення трансплантація, – каже Михайло Тимощук завідувач нейрохірургічним відділенням Рівненської ЦМЛ.

Операція тривала 7 з половиною годин. Час коли донорське серце може знаходитися  поза живим організмом, обмежений. Це не більше 3 годин. Тому було прийнято рішення проводити операцію в Рівному, а не транспортувати пацієнта до Києва.

«Безперервна. Ми там мінялись, допомогали, каву підносили.  СТИК Задіяно було, зараз ви всіх їх побачие – близько чоловік 15.  СТИК Вже наших три чоловіка працювало на операції з нашої лікарні але загалом інститут Шалімова це все організовував і робив», – Євген  Кучерук.

Донор, ім’я якого медики не називають – врятував 4 життя. Нирки та печінку – трансплантують ще трьом пацієнтам. Органи вже надіслали до Інституту Шалімова. Для Сергія операція була безкоштовною. Нині він почувається задовільно. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV