Сарненчанина судитимуть за бурштин

05.01.2021 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

За незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами, житель Сарненщини постане перед судом.

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури обвинувальний акт по обвинуваченню 30-річного жителя Сарненщини за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами) скеровано до Рівненського районного суду для розгляду.

Досудовим розслідуванням, яке проводилось слідчими Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області, під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури встановлено, що мешканець Сарненського району незаконно придбав, а в подальшому зберігав бурштин, загальною масою майже 32 кг, ринковою вартістю понад 17 тис. грн., до моменту вилучення його працівниками поліції з його автомобіля поблизу с. Корнин, Рівненського району.

Санкція ч. 1 ст. 240-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до  статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба  Рівненської обласної прокуратури

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews