У Рівному за 20 гривень вбили чоловіка, підозрюваному «світить» ув'язнення до 15 років

18.01.2021 12:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

17 січня о 15:10 на проспекті Генерала Безручка обласного центру 23-річний наркоман наніс смертельне ножове поранення 30-річному рівнянину. Наразі підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. 

Чоловіка без свідомості поблизу торгового закладу виявив перехожий та викликав «швидку». Утім, медики лише констатували смерть загиблого, у якого виявили ножове поранення грудної клітки. На місці події працювала слідчо-оперативна група, керівництво Рівненського районного та обласного управління поліції.

У результаті проведених першочергових слідчих дій та розшукових заходів оперативники встановили особу, причетну до умисного вбивства. Ним виявився знайомий загиблого — 23-річний рівнянин, раніше судимий за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Його за «гарячими» слідами виявили на вулиці неподалік місця проживання. Відповідно до медичного огляду молодий чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та наразі пояснив, що із загиблим мав неприязні відносини. 

За словами начальника поліції Рівненщини Олексія Камишанського, інформація про вбивство надійшла до поліції у неділю, 17 січня, о 15:07. Вбивцю уже затримали, а знаряддя вбивства було вилучено слідчими. Як розповів начальник обласного слідчого управління Олександр Панасюк, п’яний конфлікт виник раптово на вулиці:

«Виникла наступна ситуація: чоловік йшов вулицею та попросив у підозрюваного у вбивстві 20 гривень. 30-річний загиблий був непрацюючим, ніякої небезпеки для оточуючих не становив. На фоні прохання грошей виникла конфліктна ситуація. В її результаті підозрюваний у вбивстві наніс удар ножем у грудну клітку загиблого. Встановлено, що підозрюваний є наркоманом та був судимий за злочини, які пов’язані з незаконним обігом наркотиками».

«Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, — повідомив начальник поліції Рівненської області Олексій Камишанський. — Після допиту та відтворення злочину нападнику буду повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Слідчі клопотатимуть про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від семи до 15 років. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews