Які питання були обговорені під час сьогоднішнього брифінгу Рівненської ОДА?

01.02.2021 17:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Під час сьогоднішнього брифінгу у РОДА обговорювали вакцинацію, локдаун, ремонт мосту через річку Іква, ціну на газ та багато інших питань.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Олена Гандзюк відповіли на актуальні запитання, що стосуються захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, життєдіяльності Рівненщини в умовах пандемії.

  • Рівненщина інтенсивно готується до першого етапу вакцинації. Наразі збирається інформація по кількості цільової групи, яка підлягає вакцинації. Це - лікарі, військові та люди похилого віку. В області здійснюватимуть вакцинацію 5 бригад у Дубенському, Рівненському, Сарненському та Вараському районах, а також Рівному. Вакцинація є добровільним процесом.
  • Вакцина проти COVID-19 вимагає дотримання температурного режиму від -20 до - 80 °C. Уся партія буде зберігатися в Києві на центральних складах. Певна кількість буде довозитися на склади в усі області, де є спеціальне холодильне обладнання. Так, працівники мобільних бригад будуть їхати на обласні склади і братимуть одноденний запас вакцини. Після чого направлятимуться до пацієнта за попередньо затвердженим маршрутом. Відповідні умови для зберігання і транспортування вакцини на Рівненщині є. Навчання бригад буде проводитись вже найближчим часом.
  • Локдаун, який був введений з 8 по 24 січня, дав позитивний результат як в Україні, так і на Рівненщині. Для прикладу, вчителі, учні і персонал навчальних закладів стали менше хворіти. Наразі на самоізоляції перебуває 36 учнів та 13 працівників, за минулу добу захворіло 2 учні та 5 вчителів. У порівнянні із груднем ситуація покращилася, наразі кількість інфікувань коронавірусом серед школярів та вчителів навчальних закладів зменшилась. Наразі в усіх школах Рівненщини відновили навчання.
  • Міст через річку Іква у м.Дубно включений у планові будівельні роботи. Наразі, у зв’язку з погодними умовами, робота припинена. У 2021 році і цей міст буде відновлений.
  • Тестування на антиген коронавірусу (швидкий тест) відбувається за подібною методикою, що й ПЛР-тест. Він береться за допомогою назального мазка, а результат можна побачити через 15 хв. Якщо тест – позитивний, пацієнта відправляють на ПЛР-тест. Ще до нового року на Рівненщину надійшло 9 тисяч тестів, котрі розподілені між первинними медзакладами. Попередня поставка на Рівненську область була у кількості 54 тис. Тести розподілені на усі заклади первинної медичної допомоги. Наразі тестів достатньо.
  • У зв’язку з погодніми умовами роботи від Луцького кільця до Карпилівського наразі зупинені. Після покращення погоди роботи одразу відновляться. На цій дорозі буде відремонтована двостороння полоса, яка буде сполучати Рівне і Луцьк.
  • Для споживачів Рівненщини розпочала діяти «обмежена» ціна на газ – 6,99 грн. Постачальники, що зареєстровані на Рівненщині, встановили фіксовану ціну - 6,99 грн за кубометр, а це ТОВ «Рівнегаз Збут» і ТОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія». Споживачі й надалі вправі змінити постачальника природного газу відповідно до визначених самостійно критеріїв, тобто на свій розсуд. Газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість газу за 5 днів до початку місяця постачання.
  • Перші щити для снігозатримання будуть встановлювати на Рівненщині вже восени. Найбільше ділянок потенційного снігозаносу розташовані на півдні області, це - Здолбунівщина, Острог та Гоща. На даних ділянках проводиться особливе спостереження спеціальної техніки. Дані ділянки включені в перелік першочергових для обробки та очистки дорожнього покриття. Наразі інформація про найбільш проблемні ділянки уточнюється.

За матеріалами прес-служби РОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews