Чоловікам, які «торгували» посадами в поліції, «світить» 12 років ув'язнення

03.02.2021 23:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

До 12 років з конфіскацією – на Рівненщині судитимуть чоловіків, які «торгували» посадами в поліції.

Рівненською обласною прокуратурою скеровано до Рівненського міського суду обвинувальні акти стосовно 2 осіб, яким інкримінують незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах та за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

null
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні минулого року один із обвинувачених, священник, з метою власного збагачення, вступив у злочинну змову зі старшим інспектором одного з відділів поліції. Він придумав план, відповідно до якого правоохоронець запропонував своєму колезі, патрульному поліцейському, посаду начальника відділу поліції ГУ НП в Рівненській області, і запевнив, що зможе «вирішити» питання про відповідне призначення за 100 000 доларів США. Хоча насправді втілити свою обіцянку у життя чоловіки не могли та подібних намірів не мали.

6 листопада 2020 року під час отримання 21 400 доларів США авансу обвинувачених затримали.

null
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області, під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews