На Рівненщині чотирьох чоловіків визнано винними в організації вбивства

12.02.2021 08:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Чотирьох чоловіків визнано винними в організації вбивства 30-річного жителя с. Старе Село колишнього Рокитнівського району.

Вироком Кузнецовського міського суду від 10.02.2021 чотирьох чоловіків визнано винними в організації вбивства 30-річного жителя с. Старе Село колишнього Рокитнівського району, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, у  складі організованої злочинної групи, а також в організації незаконного поводження зі зброєю і бойовими припасами, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, а також ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, а у суді прокурором доведено, що 29-річний житель колишнього Рокитнівського району,  на грунті особистих неприязних відносин до свого односельця, який перешкоджав зайняттю злочинною діяльністю та встановленню сфер кримінального впливу, з метою умисного вбивства, на початку лютого 2019 року зорганізував та очолив стійке об'єднання, до якого залучив, як виконавців, за грошову винагороду, трьох співучасників, жителів колишнього Володимирецького району, яким зараз від 22 до 24 років, котрі на той час не мали постійного джерела доходу та раніше притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення умисних тяжких злочинів.

Зокрема, організатор угруповання забезпечив доїзд та приховане проживання співучасників злочину, керував їх діями, забезпечив вогнепальною зброєю та боєприпасами, а також двома дерев’яними битами та транспортним засобом, яким виконавці мали безпечно та швидко залишити місце події одразу після вчинення злочину. За виконання «замовлення» співучасники мали отримати 2000 доларів США.

«Жертву», 30-річного жителя Старого Села, обвинувачені чекали ввечері 7 лютого 2019 року, у його ж дворі. Коли той зайшов на своє обійстя – спочатку побили його битами, а потім здійснили зі зброї не менше 5 пострілів у потерпілого, від яких він помер на місці події.

За результатами судового розгляду організатора вбивства засуджено до 15 років позбавлення волі, а трьох його співучасників – до 14 років і 6 місяців ув`язнення з конфіскацією майна. Своєї вини обвинувачені не визнали.

Вирок законної сили ще не набрав.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews