Рівненським поліцейським провели заняття з української мови

19.02.2021 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Поліцейські охорони заслухали лекцію з української мови, яку для них провела кандидат філологічних наук, виконуюча обовязки доцента кафедри стилістики та культури української мови Рівненського державного гуманітарного університету Наталія Мушировська.

Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають  в Україні 21 лютого, починаючи з 2000 року. Його було запроваджено як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні.

Задля удосконалення своїх мовних навичок, працівникам поліції охорони Рівного була проведена лекція, в ході якої було обговорено наступні пункти:

  1. Володінняукраїнськоюмовою у діяльності охоронця поліції. Дотримання охоронцями норм чинного законодавства щодо володіння державною мовою. Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» від 25 квітня 2019 року. 
  2. Діловаукраїнськамова як різновид сучасної української літературної мови, її особливості. Вживання стандартних висловів і зворотів.
  3. Нормативністьукраїнськогоділового мовлення охоронця. Мовні норми та найпоширеніші їх порушення.
  4. Документальністьписемногоділового мовлення. Класифікація ділової документації та основні типи документів.
  5. Етикет та культура спілкуванняохоронців.

Захід пройшов з дотриманням всіх карантинних обмежень!

Управління поліції охорони

в Рівненській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews