У Рівному за день газовики-шахраї двічі обікрали пенсіонерів (Відео)

28.02.2021 14:04   Джерело: Рівне вечірнє
Опубліковано : Рівненський Новинар

Через низку крадіжок грошей із квартир у різних районах Рівного поліцейські застерігають, що в області працюють зловмисники.

Вони представляються працівниками газової служби, а тоді обкрадають людей, зазвичай – пенсіонерів.

Як повідомляють у ГУ Національної поліції Рівненсьої області, два таких випадки сталися 24 лютого.

Велику суму коштів вкрали у 83-річної рівнянки, яка проживає на вулиці Льонокомбінатівській. Нещодавно вона поховала сина, який зібрав 150 тисяч гривень на автомобіль. 24 лютого по 11 годині на порозі квартири з’явився молодий, гарно одягнутий чоловік із папкою в руках. Представився він працівником газової служби та повідомив, що наразі проводиться заміна лічильників на пільгових умовах для економії теплоенергії.

Бабуся пустила його до квартири. Чоловік попросив пенсійне посвідчення і став заповнювати якісь документи. Він нібито мав замінити лічильник після 14 години, але треба було одразу заплатити 600 гривень. Пенсіонерка в іншій кімнаті дістала із сумки купюри номіналом 50 гривень, але той наполіг, що треба крупніші. Далі став оглядати на кухні радіатор і попросив жінку потримати під ним руку протягом п’яти хвилин, аби перевірити, чи не капає вода. В той час запитав, де ванна і за лічені секунди повернувся і запевнив, що прийде згодом замінить лічильник.

«Тож і в газеті читала, і знала, які неприємності можуть бути, але от так вийшло. Навіть не одразу побачила. А вже, коли зайшла в кімнату, то гаманці були порожні, геть і усю пенсію забрав — тільки 20 гривень залишив. Я сама собі не вірила, обдивилася усе — грошей немає. Не знала, що робити, не розуміла, що коїться і навіть забула, як в поліцію телефонувати. Забрав 150 тисяч гривень і мою пенсію, тож навіть точної суми назвати не можу», - розповіла потерпіла пенсіонерка.

А на вулиці Київській ще одну пенсіонерку обікрав інший псевдогазовик. Він навідався до квартири 79-річного пенсіонера. Потерпілий згодом зазначив, що газовик так заморочив йому голову щодо економії коштів на теплі та газі, що після візиту зловмисника зникли 17 тисяч гривень.

За фактами обох крадіжок слідчі почали досудове розслідування. А в Рівнегазі нагадують, що будь-які їхні працівники мають при собі посвідчення де вказано прізвище і посада, та обов’язково є світлина та печатка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє