Секція секретарів рад територіальних громад Рівненщини працювала сьогодні у Рівному

10.03.2021 17:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Новообрані секретарі рад територіальних громад Рівненщини зібралися на першу робочу секцію, яку організувало Рівненське Регіональне відділення Асоціації міст України.

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася  виконавча директорка РРВ АМУ Тетяна Грещук.  Вона розповіла про головні завдання Асоціації міст України, її пріоритети у роботі, про основні законодавчі ініціативи АМУ які орієнтовані на інтереси місцевого самоврядування. 

Під час роботи секції розглянули ряд важливих та актуальних питань для роботи секретарів рад. Експерт з питань виконавчих органів влади, заступник начальника  управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради Людмила Стригунова розкрила новації у питаннях регламентації та організації роботи ради. 

Про актуальні питання становлення ОМС в умовах нового адміністративно-територіального устрою розповів консультант з правових питань Василь Курилас. Питання бюджетного процесу в умовах адмінреформи презентувала консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер. Особливу увагу звернула на субвенції районним радам, їх потрібно прописувати чітко.

Про досвід роботи Здолбунівської міської ради та про роботу з депутатами розповіла  секретар Здолбунівської міської ради Валентина Капітула. Вона презентувала успішні кейси роботи з місцевими депутатами та як з ними комунікувати.

«Проектний менеджмент потрібно розвивати та підсилювати, адже це дає можливість залучати додаткові кошти у громаду не залежно від типу проекту, та сподіватися що проектний менеджер покаже позитивні результати роботи вже у перший місяць – не варто. Адже це робота – стратегічна» – зауважила консультантка з питань економічного розвитку Руслана Стасюк.

Завершилася зустріч активним обговоренням проблемних питань, та обмін досвідом між новачками та вже досвідченими секретарями рад.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews