Медикам Рівненщини роз’яснили зміни у системі фінансування закладів охорони здоров’я

22.03.2021 08:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Питання трансформації системи охорони здоров’я в умовах децентралізації роз’яснили представники НСЗУ під час онлайн наради у Рівненській ОДА.

У студії від Рівненщини були присутні перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, голова обласної ради Сергій Кондрачук, директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар'яна Возниця, а також керівники медичних закладів області.

До слова, Національна служба здоров'я України - орган, через який оплачується система медицини в Україні.

«Обласна влада невпинно працює, аби забезпечити мешканцям  надання належних медичних послуг. Для нас дуже важливою є співпраця із НСЗУ для отримання максимального фінансування. Воно забезпечує утримання наших закладів та надання якісної медичної допомоги мешканцям краю. Для галузі охорони здоров’я така комунікація є надзвичайно важливою», - зазначив Сергій Подолін.

Як повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник, лікувально-профілактичні заклади області працюють ефективно, проте виникає ряд нагальних питань, які потрібно спільно вирішувати, комуні куючи з НСЗУ.

Так, фахівці національної служби здоров’я ознайомили присутніх із основними здобутками Програми медичних гарантій 2020 року та вимоги до неї 2021 року.

Зокрема, у новій Програмі передбачено 35 пакетів медичних послуг. З них 2 - нові та ще 5 виокремлені з існуючих. Ці пакети медичних послуг передбачають надання первинної, екстреної, спеціалізованої та високоспеціалізованої, паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації, а також допомогу пацієнтам із COVID-19.

Серед іншого, буде запроваджено пакет послуг для лікування туберкульозу на первинній ланці. Також окремими пакетами будуть ведення вагітності в амбулаторних умовах та стоматологічна допомога дорослим і дітям. Окрім того, лікування пацієнтів із гематологічними та онкогематологічними захворюваннями та готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії.

У програмі медичних гарантій 2021 залишаються пріоритетні напрями, які оплачуються за підвищеними тарифами. Тариф на лікування гострого мозкового інсульту та інфаркту міокарда тепер залежатиме від наданої допомоги.

Також присутніх ознайомили із юридичними наслідками для договірних відносин з НСЗУ при передачі районних закладів охорони здоров'я та щодо особливостей укладання договорів із службою у 2021 році.

У свою чергу Мар'яна Возниця підкреслила, що такі зустрічі приносять максимальний результат.

«Дуже важливо, коли в одній аудиторії збираються  представники з різних сторін і обговорюють непрості питання . Так можна отримати найвищий результат від реформи фінансування системи охорони здоров’я. Тобто, щоб пацієнт мав змогу отримувати безоплатно високоякісну та спеціалізовану медичну допомогу» - наголосила Мар'яна Возниця.

За матерілами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews