Нелегальні АЗС: на Рівненщині під прицілом – 12 заправок

22.03.2021 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині тривають перевірки АЗС. Лише з початку року відпрацьовано 33 заправок, з яких 12 вже не працюють. Днями поліція спільно з управлінням Держпраці області виявила підпільні об’єкти у Сарнах і Рівному.

Стан справ обговорили під час засідання Центру ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами.

«Бачимо великий крок вперед у напрямку детінізації ринку пального, - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. - Якщо на початку роботи Центру ми говорили про роботу нелегальних АЗС, то зараз все частіше мова йде про порушення законодавства в окремих напрямках.  Поступово переходимо з «чорної» площини в «сіру». Але головне наше завдання – «білий» бізнес».

Нагадаємо, за підсумками 2020 року від сплати акцизу до місцевих бюджетів надійшло на 27,3 млн грн більше, ніж у 2019.

На сьогодні робоча група відпрацьовує ще 12 заправних станцій, перелік яких надав Нафтогаз України.

Загалом з початку року оновлений склад робочих груп провів 33 перевірок з детінізації бізнесу пального на Рівненщині. В результаті: припинили функціонування 6 об'єктів торгівлі пальним, з порушенням законодавства, виписали штрафів на понад 9,5 млн грн, вилучили товарно-матеріальних цінностей на 3 млн грн.

Просимо громадян повідомляти про місцезнаходження нелегальних АЗС за номером «гарячої лінії» Рівненської ОДА 0 800 500 078.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews