У Рівному правоохоронці провели інформативну зустріч з представниками кредитно-фінансових установ

23.03.2021 12:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


Керівництво Головного управління Національної поліції в Рівненській області спільно з Управлінням поліції охорони в Рівненській області провели зустріч з представниками фінансових установ, на якій обговорили питання взаємодії, порядок дій під час тривожних сповіщень та стан охорони.

– В період з 01 січня по 01 березня на території держави скоєно 25 кримінальних правопорушень та подій на об’єктах банківських установ,–  розповідає Начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський. – Останні факти викрадення грошових коштів з банкоматів свідчать, що криміналітет шукає слабкі місця в технічній укріпленості та обладнанні засобами сигналізації банкоматів.

Зазначимо, що до основних причин скоєння правопорушення відносно приміщень банківських установ та банкоматів являються:

  • слабка технічна укріпленість, вільний доступ до банкоматів з приміщень, що неохороняються;
  • відсутність засобів сигналізації з підключенням на пульт охорони;
  • віддаленість відділень, банкоматів від районних центрів, що не дозволяє своєчасно прибути нарядам районних відділень поліції ГУНП та УПО;
  • не належне обстеження об’єктів нарядами поліції під час відпрацювання сигналу «тривога», над чим постійно у взаємодії працює керівництво районних підрозділів ГУНП та  поліції охорони.

– Також хотілося б зупинитись на питанні взаємодії підрозділів районних відділень поліції ГУНП та підрозділів поліції охорони. Відповідно до нормативних документів МВС України та Національної поліції наряди реагування поліції охорони здійснюють реагування в Єдиній дислокації сил та засобів на правопорушення та події на маршрутах реагування. В той же час групи швидкого реагування районних управлінь відділень ГУНП реагують на особливо важливі об’єкти, що охороняються поліцією охорони.– зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький.

До уваги гостей начальник УПО Михайло Кононенко запропонував схему реагування на тривожні сповіщення Головним пультом централізованого спостереження Управління поліції охорони. Вона дала можливість присутнім зрозуміти порядок оперативного реагування на тривожні сповіщення з кредитно-фінансових установ, та побачити тісну взаємодію з підрозділами Національної поліції.

– Сьогодні із майже 500 відділень та 550 банкоматів розташованих в Рівненській області тільки 66 відділень та 60 банкоматів охороняється підрозділами поліції охорони. Всі інші охороняються відомчою охороною, недержавними охоронними підприємствами або ж взагалі не охороняються.– розповідає начальник УПО Михайло Кононенко.

Управління поліції охорони

в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews