На Донеччині загинув старший сержант ЗСУ з Рівненщини

29.03.2021 06:42   Джерело: rivnepost.rv.ua/
Опубліковано : Новини Рівненщини

У бою на Донеччині загинув боєць з Дубровиці Максим Абрамович.

Як повідомляє «ТСН», росіяни спланували засідку, а наших військових розстріляли снайпери та кулеметники.

Окупанти викинули дистанційно міни і вичікували на українських саперів, які мали прийти і знайти вибухонебезпечні сюрпризи. Коли з’явились розмінувальники - кілька груп ворожих снайперів відкрили вогонь на ураження. А далі запрацював кулемет і міномети, аби не дати побратимам евакуювати і загиблих, і поранених.

Українські сапери вийшли на звичайне завдання – зняти міни чи розмінувати територію від ПОМ-2. Їх бойовики закидають дистанційно з гранатомета.

"Група саперів, яка працювала в тилу, ніяк не могла здатися групою, яка проводить чи готує наступальні дії", - розповів військовослужбовець В’ячеслав Скоряк.

Міни, які шукали сапери, впали у тилу взводного опорного пункту. Далеко від переднього краю. Щойно група інженерів наблизилась до ділянки, пролунали постріли. Українських вояків ворог просто виманив.

"Це була вогнева засідка з використанням снайперів, кулеметів та мінометів на військовослужбовців ЗСУ", - каже військовослужбовець ЗСУ Рева.

З чотирьох вояків двох кулі прошили наскрізь, а двоє інших дістали поранення – вони змогли виповзти і викликати допомогу. Два хлопці, які йшли на поміч своїм, теж загинули.

"Вони просто взяли і вбили чотирьох саперів з водокачки, яка постачає воду як в окуповану Горлівку, так і на наш край. Вони знали, що ми не будемо вести вогонь по водокачці", - розповідає військовослужбовець В’ячеслав Скоряк.

 

Додамо, що Максим Абрамович з Рівненщини, старший сержант ЗСУ – нагороджений відзнакою президента України «Учасник АТО» та медаллю «За звитягу та вірність».

Поховання загиблого попередньо відбудеться 30 березня. У Максима залишилась мати.

Джерело: https://rivnepost.rv.ua/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivnepost.rv.ua/