Нардепа з Рівненщини звинувачують у несплаті 97 мільйонів гривень податків

29.03.2021 07:11   Джерело: rivnepost.rv.ua/
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народному депутату України вручили підозру в ухиленні від сплати 97 мільйонів гривень податків.

Про це написала у Facebook очільниця генпрокурори Ірина Венедіктова:

«Підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка на Київщині багатоквартирних житлових будинків задля отримання прибутку від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них. При цьому реєстрації в якості суб’єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив.

Після завершення зведення будинків, він зареєстрував на себе право власності на 1221 об’єкт нерухомого майна в них. Протягом 2015-2020 років уповноважена ним через довіреність особа продавала нерухомість та передала йому понад 360 млн грн доходу від цих операцій».

null
 

За її словами, доходи від реалізації квартир та нежитлових приміщень підозрюваний декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

 

«Попередньо, за даними експертизи, таким чином народний депутат ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 млн грн». - уточнює Генпрокурорка.

За інформацією «Цензор.нет», йдеться про нардепа з групи «За майбутнє» Віктора М'ялика, який був обраний по мажоритарному округу на Рівненщині.

null
Фото з мережі Інтернет
 

Нагадаємо, що Мялик здобув перемогу на виборах як самовисуванець на крайній півночі, у 155 окрузі.

Віктор М’ялик, до слова, народився у Воронках Володимирецького району, проте живе поблизу Києва та має бізнес у сфері нерухомості на Київщині. У пана М’ялика, що цікаво, — шестеро дітей.

Нагадаємо, народний депутат Верховної ради, член депутатської групи «За майбутнє» Віктор М'ялик у своїй декларації про доходи за 2019 рік вказав, що володіє 158 квартирами в Києво-Святошинському районі. Про це повідомляє «Слово і діло».

Документ був опублікований в Єдиному реєстрі декларацій.


У ньому М'ялик вказав, що є власником величезної кількості нерухомості, серед якої - 158 квартир різною площею (від 38 до 95 кв. метрів) в Софіївській Борщагівці (Києво-Святошинський район, Київська область).

Також нардепу належать гаражі, місця для парковок і земельні ділянки (площею як 520 так і понад 1000 кв. метрів) в тій же Софіївській Борщагівці.

Депутат також оприлюднив свій елітний автопарк. У декларації сказано, що Мялік володіє автомобілем Lexus LS460L (2015 року випуску) та Lexus LX570 (2016 року випуску). На момент придбання машини коштували 3,4 млн грн і 3,7 млн грн.

 

Дружина нардепа - Дарина М'ялик - їздить на PORSCHE CAYENNE (2018 року випуску), а також на MERCEDES-BENZ (2016 року випуску), які обійшлися сім'ї в 5,6 млн грн і 3 млн грн.

Доходи народного депутата наступні: М'ялик вказав, що за 2019 рік на посаді нардепа отримав 314 117 грн зарплати. Його дружина, працюючи в ТОВ «МДС-БУД», заробила за рік 29 099 грн.

 

При цьому від відчуження нерухомого майна, а також здачі майна в оренду М'ялик за рік отримав кілька мільйонів. Дружина нардепа також отримує чималий дохід від здачі нерухомості в оренду.

Сім'я зберігає і чималі суми на банківських рахунках. Зокрема, в Приватбанку Віктор Мялік має відразу три рахунки, на яких лежить: 2,4 млн грн, 553 700 грн, 260 366 грн.

Дарина М'ялик зберігає на рахунках в ПриватБанку 108 820 грн і 13 378 доларів.

 

Нардеп також задекларував і готівку - 150 мільйонів гривень і 1 млн доларів.

Джерело: https://rivnepost.rv.ua/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivnepost.rv.ua/