Одинадцятикласники Рівненщини не складатимуть ДПА

15.04.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

13 квітня відбулося позачерговое засідання Верховної Ради України, де було підтримано законопроєкт, який скасовує обов’язковість проходження державної підсумкової атестації (ДПА) для здобувачів повної загальної середньої освіти (11-ти класників) у 2021 році.

Цей документ дозволяє випускникові школи, студентові коледжу, учню професійної (професійно-технічного) закладу освіти самостійно визначитися із тим, чи проходити ДПА у формі ЗНО цьогоріч.

«Новий закон не скасовує ЗНО для вступників до закладів вищої освіти. Йдемо по моделі минулого року: якщо випускника задовольняють річні оцінки, він може не проходити ДПА. Якщо ні або якщо випускник планує вступати до університету – проходить ДПА, зокрема у формі ЗНО», - зазначає начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Законопроєкт звільняє 11-ти класників від державної підсумкової атестації та надає право випускникам шкіл вибирати вид оцінювання їхніх результатів навчання:

  • шляхом річного оцінювання;
  • державної підсумкової атестації;
  • державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

«Метою і завданням прийняття законопроекту є мінімізація ризиків захворювання на коронавірусну хворобу під час оцінювання результатів навчання учнів (студентів)», - додає головний освітянин області.

Нагадаємо, раніше від державної підсумкової атестації звільнили учнів 4-х і 9-х класів.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews