Про екологічну ситуацію у Клевані заявили на брифінгу у Верховній Раді України

16.04.2021 14:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Конфлікт Клеванської громади і підприємства «КОЛОР С.І.М.» загострився. Мешканці Клеваня звернулися до посадовців про захист своїх прав - люди хочуть дихати чистим повітрям. Натомість, іхні звернення обласна влада поки ігнорувала. 
 
Депутатський запит до Президента України як Гаранта Конституції захистити права громадян на безпечне для життя і здоров’я довкілля підготував голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України Роман Іванісов:
 
«Продовжую привертати увагу до екологічного стану у смт Клевань Рівненської області, до бездіяльності обласної влади і кришування з їхнього боку інтересів хімічного підприємства «КОЛОР С.І.М.».
 
Сьогодні депутати Верховної Ради проголосували мій депутатський запит до Президента України Володимира Зеленського як Гаранта Конституції захистити права громадян на безпечне для життя і здоров’я довкілля, доручивши центральним і місцевим органам виконавчої влади діяти в інтересах громадян України – жителів Рівненщини! Дякую усім колегам за підтримку!
 
Також щойно мав виступ на парламентському брифінгу, аби донести до всієї країни, в якій складній ситуації опинилися жителі населених пунктів, що розташовані поблизу виробництва. Їм потрібна підтримка і всебічний захист!
Звернувся і до керівництва Рівненської області з вимогою припинити залякувати моїх виборців! Правда на їхньому боці! Вже 2 роки я захищаю права жителів Клеваня і не втомлюся захищати! І разом ми змусимо недобросовісного інвестора поважати українських громадян і законодавство, навіть якщо для цього доведеться дійти до Європейського суду з захисту прав людини.
 
Вчора мої звернення також отримали Міністр з питань захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський та голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька. Достеменно відомо, що вони вже почали ретельно вивчати усю надану документацію та контактувати з місцевими жителями і керівництвом ТГ для прийняття максимально об’єктивного і виваженого рішення щодо підприємства «КОЛОР С.І.М.».

Нагадаємо, небезпечне підприємство біля Рівного хоче збільшити викиди в 10 разів. Про це пише https://rivnepost.rv.ua/. На підприємство «КОЛОР С.І.М» вже тривалий час скаржаться місцеві жителі через його викиди.

Наразі громадяни звернулися у всі можливі інстанції та чекають, щоб там почули про їхню екологічну проблему.

null
Фото з мережі Інтернет




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews