Молоді вчені Рівненщини отримають обласні премії

16.04.2021 15:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

П'ять обласних премій у розмірі п’ятнадцяти тисяч гривень кожна отримають молоді учені області. Така винагорода призначається за заслуги та досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.

Це рішення прийняли шляхом таємного голосування на засіданні профільної конкурсної комісії під керівництвом перших заступників голів Рівненської ОДА Сергія Подоліна та обласної ради Сергія Свисталюка. 

Так, обласна премія запроваджується щороку для молодих науковців, які досягли вагомих наукових здобутків. Це особи до 35 років включно, з освітою не нижче магістерського рівня. Або ж, до 40 років включно, зі ступенем доктора наук.

«Загалом, конкурсній комісії представлено матеріали семи претендентів на призначення премій. Їх тематика дуже різноманітна. Зокрема, це роботи з історії педагогіки, психології, обліку, менеджменту, водного господарства та будівництва. Всі вони дуже вагомі та представляють нашу область на найвищому рівні. На жаль, серед них потрібно було обрати лише п'ять», - зазначив Сергій Подолін.

За його словами, обласна влада працюватиме над тим, аби наступного року збільшити число лауреатів та розмір премії. Адже провідні науковці Рівненщини заслуговують на особливу увагу.

Члени комісії, у свою чергу, подякували владі області за те, що розмір стипендії та вікові обмеження участі у конкурсі підвищуються.

Відтак, на основі рішення конкурсної комісії премії призначаються спільним розпорядженням голів Рівненської ОДА та обласної ради. Цьогоріч їх планують приурочити до Дня науки, яке відзначатиметься 15 травня.

Лауреатами обласної премії стали:

Сергій Куницький - кандидат технічних наук, провідний науковий співробітник науково-дослідної частини , доктор економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Національного університету водного господарства та природокористування.

Ольга Павелко – доктор педагогічних наук, професор  кафедри іноземних мов Рівненського державного гуманітарного університету.

Катерина Павелків – кандидат  психологічних наук, старший викладач кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».

Ольга Ткачук - кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».

Оксана Марчук - професор кафедри педагогіки ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем`янчука».

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews