Школа у Грушвиці не бачила ремонту з 60-х років

23.04.2021 10:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У селі Грушвиця, що на Рівненщині, працює школа з дуже гарним, потужним колективом, там навчаються хороші дітки. Але ж сама будівля не бачила ремонту з 60-х років, в жахливому стані перебуває обладнання харчоблоку, воно дуже застаріле. Хоча у школі намагаються підтримувати ідеальну чистоту і тримати навіть старе в охайному стані.

Через те, що у Кабміні неправильно підрахували кількість жителів у громаді, ОТГ щороку недоотримує близько 4 млн грн. Тому власних коштів громада не має, аби виділити на ремонт цього закладу.

Про це розповів голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України Роман Іванісов:

 
 
«Відвідав Великоомелянську громаду. Поспілкувався з головою Аллою Володимирівною Карпюк, почув про проблеми громади. До прикладу, у селі Грушвиця працює школа з дуже гарним, потужним колективом, там навчаються хороші дітки. Але ж сама будівля не бачила ремонту з 60-х років, в жахливому стані перебуває обладнання харчоблоку, воно дуже застаріле. Хоча у школі намагаються підтримувати ідеальну чистоту і тримати навіть старе в охайному стані.
 
Двічі цей об’єкт подавався Аллою Карпюк на кошти ДФРР, і двічі вигравав. Але й досі не виділено жодної копійки, а голова облдержадміністрації, який є відповідальним за розподіл коштів, не дає чіткої відповіді і намагається перекласти відповідальність.
 
Ситуація у навчальному закладі настільки сумна, що самі дітки приходили на прийом до Алли Володимирівни, просили допомогти їм бодай чимось, бо люблять свою школу і вчителів.
 
На превеликий жаль, через те, що у Кабміні неправильно підрахували кількість жителів у громаді, ОТГ щороку недоотримує близько 4 млн грн. Тому власних коштів громада не має, аби виділити на ремонт цього закладу.
 
Ситуація ускладнюється ще й безвідповідальними підрядниками, які виграють тендери, але виконують неякісні роботи. Так сталося з пожежною частиною у Великій Омеляні. Підрядник зупинився на півдороги і зник. Відтепер ця коробка стоїть непотребом, бо непридатна для застосування: всередині немає навіть штукатурки, немає підведеної електрики й інших комунікацій. Одним словом, дивіться фото під постом.
 
До речі, ці роботи виконувала горезвісна в області підрядна компанія, що «наробила» і в Тучинській амбулаторії, про яку сьогодні згадував. Я вважаю, що такі недобросовісні виконавці мають понести відповідальність за таке зневажливе ставлення до людей!!! 
 
Наступного приїзду обов‘язково відвідаю школу у Грушвиці, поспілкуюся з колективом, можливо, вдасться чимось допомогти громаді. Щиро дякую за цікаву зустріч голові Великоомелянської ОТГ Аллі Карпюк моя підтримка завжди з хазяйновитими і відповідальними!».
 
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews