Е-декларування стає простішим для українців

30.04.2021 11:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народні депутати розглянули законопроект, яким вносяться зміни до закону «Про запобігання корупції» щодо вдосконалення окремих аспектів декларування.
 
Про це повідомив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України Роман Іванісов:
 
 
«Ініційований мною законопроект #5173, яким вносяться зміни до закону «Про запобігання корупції» щодо вдосконалення окремих аспектів декларування, прийнятий Верховною Радою 270 голосами.
 
Основні моменти законопроекту:
 
- Якщо суб‘єкт декларування є власником акцій вітчизняних підприємств, сукупна номінальна вартість яких не перевищує 0,25 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та не перевищує 5 відсотків голосуючих акцій товариства, відпадає необхідність передавати їх в управління. Власниками такої кількості копійчаних акцій є понад 90% суб‘єктів декларування!
 
- Якщо у суб‘єкта декларування та членів його сім‘ї відсутні унікальні номери запису в Єдиному демографічному реєстрі, спеціально отримувати цей запис для заповнення декларації не потрібно.
 
- Не підлягають декларуванню рахунки, на яких обліковуються некомпенсовані грошові заощадження суб’єкта декларування, поміщені до 2 січня 1992 року в установи Ощадбанку СРСР, що діяли на території України.
 
- Не потребує відображення у декларації здійснення операцій з купівлі, продажу та обміну валюти.
Дякую усім народним депутатам за підтримку моїх ініціатив, а також ініціатив моїх колег з антикорупційного комітету».
 
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews