Коли продадуть ПриватБанк і Ощадбанк?

18.05.2021 15:12   Джерело: tehnofan.com.ua/
Опубліковано : Вікторія Синиця

Держава прийняла рішення про продаж ПриватБанку. Однак, для цього необхідно спочатку здійснити комплекс заходів, включаючи завершення всіх судових процесів. Таким чином, найбільший банк України продадуть через рік-два.

Про це заявив заступник глави Національного банку України Юрія Гелетей в інтерв’ю FinClub.

 

Представник НБУ повідомив, що на даний момент тривають судові процеси з колишніми власниками банку і назвав головну мету держави – безумовний вихід з капіталу держбанків, істотне скорочення частки.

 

Також заступник голови НБУ нагадав, що буде здійснена і приватизація державного Ощадбанку. Однак є важлива умова.

Гелетій пояснив, що для Ощадбанку ключовим є продовження співпраці з Європейським бюро реконструкції і розвитку (ЄБРР), але для цього треба виконати ряд попередніх заходів з української сторони, а саме членство Ощадбанку в Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

 

А для цього потрібно вирішити питання платоспроможності фонду.

 

“Позиція Нацбанку тут чітка: врегулювати всі на рівні одного законопроекту. Якщо це буде зроблено – Ощадбанк буде приєднаний до фонду і станеться реструктуризація боргів фонду перед Міністерством фінансів – я сподіваюся, що це істотно прискорить співробітництво між Ощадбанком і ЄБРР”, – розповів Юрій Гелетій.

Відзначається, що Кабінет міністрів вирішив розробляти два окремі законопроекти, а НБУ розраховує на їх об’єднання.

Джерело: https://tehnofan.com.ua/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tehnofan.com.ua/