У Всесвітній день вишиванки політики одягнули національне вбрання (ФОТО)

21.05.2021 00:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня.

Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. До нього може долучитися кожен охочий, одягнувши вишиванку. Чимало політиків і посадовців розмістили у соцмережах світлини у вишиванках та привітали українців.

Юлія Тимошенко, голова партії ВО «Батьківщина»: «Щоразу, вдягаючи вишиванку, ми стаємо кращими! Робимо світ красивішим, а нашу державу міцнішою».

null
Фото з мережі Інтернет

 

Роман Іванісов, голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ, народний депутат України: «З Днем вишиванки, друзі!Безумовно, вишиванка - це краса! Але вишите українське вбрання - це і про наші волю і свободу, про гідність, про любов до рідної землі. Про спільне минуле і спільне майбутнє. Про те, що у серці! Про те, що єднає наші душі! Одне з найгарніших свят у всьому світі! Найкрасивіший символ національної ідентичності українського народу!»

null
Фото з мережі Інтернет

 

Оксана Дмитрієва, народна депутатка України від партії «Слуга народу»: «Сьогодні буде багато краси!»

null
Фото з мережі Інтернет

 

Олександр Дехтярчук, виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України: «Маленький колектив Київського регіонального відділення вітає усіх з Днем вишиванки!»

null
Фото з мережі Інтернет

 

Любов Романюк, начальниця управління культури і туризму ОДА, депутат Рівненської міської ради: «У день вишиванки ми вирішили показати не наші улюблені вишиванки, які вдягаємо на урочисті події, або для гарного настрою, а зробити промоцію саме регіонального автентичного однострою. Це вбрання не має зберігатися у скринях, з ним потрібно знайомити. Адже саме нематеріальна культурна спадщина - це і є та особливість, яка нас ідентифікує. Наше минуле майбутнього!»

null
Фото з мережі Інтернет
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews