Троє бурштинокопачів сплатять понад 160 тисяч гривень штрафу

26.05.2021 22:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Вироком Сарненського районного суду трьох жителів Сарненщини визнано винними у незаконному видобуванні бурштину організованою групою осіб (ч. 3    ст. 28 ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів та у суді прокурором доведено, що організував угруповання 25-річний житель                              с. Карпилівка. Він координував дії членів організованої групи та вживав заходи для укриття її неправомірної діяльності. Окрім того, саме він забезпечував організацію незаконного промислу: визначав час і місця видобутку, купував необхідні засоби і знаряддя та розподіляв заробіток. Частину коштів, отриманих від незаконного збуту бурштину, спрямовував на придбання обладнання, паливно-мастильних та інших матеріалів. Двом іншим учасникам, землякам організатора – 23 та 26 років. Вони в групі були виконавцями – відповідали за доставку обладнання та безпосередньо займались незаконним видобуванням. 

Протиправну діяльність організованої злочинної групи припинили в кінці березня цього року працівники Управління СБ України в Рівненській області. В чоловіків тоді вилучили «сонячне каміння», мотопомпу, пожежні рукави та інше обладнання. 

За результатами судового розгляду усіх трьох учасників угруповання визнано винними. Організатору призначено покарання у вигляді штрафу у 3500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 59 500 гривень, а двом співучасникам – штраф у розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 гривень.

Вилучений бурштин та обладнання для його видобування, рішенням суду, підлягає спецконфіскації.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews