Рівнянина судитимуть з алкоголь

03.06.2021 19:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Чоловік не маючи необхідних дозвільних документів для торгівлі алкогольними напоями у грудні 2020 – січні 2021 року придбав 2750 л спирту без жодних документів на нього. 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт щодо одного з рівненських підприємців. Йому інкримінують незаконне придбання з метою збуту,  зберігання  та транспортування з цією ж метою незаконно виготовленого спирту етилового (ч. 1 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31-річний чоловік, будучи зареєстрований як фізична особа-підприємець, але не маючи необхідних дозвільних документів для торгівлі алкогольними напоями та усвідомлюючи протиправність своїх дій, у грудні 2020 – січні 2021 року придбав 2750 л спирту без жодних документів на нього. 14 пластмасових бочок сурогатного алкоголю вилучили у рівнянина на початку січня цього року.

Згідно з висновком експертизи вилучена рідина не відповідає ДСТУ спирту етилового. Наразі судом на це майно накладено арешт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 85 тисяч до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews