УДАР: Квартири зростуть у ціні на 20%, якщо влада ухвалить зміни до Податкового кодексу

18.06.2021 08:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На пленарному тижні, запланованому 14-20 червня, очікується розгляд Верховною Радою законопроєкту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

У партії «УДАР» висловили занепокоєння урядовою ініціативою.

Називаючи законопроєкт “антиахметівським” (читати: “антиолігархічним”), уряд запланував суттєво посилити фіскальний тиск на малий і середній бізнес та простих громадян України.

«Вони використовують благородний привід, себто справедливе оподаткування приватних монополій і великих фінансово-промислових груп», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук, - «Але  саме прості громадяни України швидко відчують зміни на гірше. У разі ухвалення ініційовані владою зміни призведуть до того, що середній клас в Україні не з’явиться ще десятки років».

У партії «УДАР» наголосили, що держава має створювати комфортні умови для вільної самореалізації громадян та максимально заохочувати підприємницьку ініціативу. Саме це є основною передумовою для становлення та зміцнення середнього класу в Україні. Підвищення ставок податків та водночас розширення податкової бази – все це однозначно негативно вплине на добробут та фінансову стабільність українських родин, знесилених кризою.

Експерти «УДАРу» виділили найбільш небезпечні нововведення згідно законопроєкту. Серед них:

  • Обкладення ПДВ угод з купівлі-продажу нерухомості, що призведе до удорожчання вартості нової квартири мінімум на 20%. Експерти ринку нерухомості вже висловили своє занепокоєння імовірним зростанням нестабільності ринку.
  • Уряд пропонує збільшити податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) від продажу третьої і наступних об'єктів нерухомого майна з 5% до 18%.
  • Небезпечним для працівників, задіяних і сільському господарстві, є урядова ініціатива щодо зниження площі землі, дохід від продажу врожаю з якої не оподатковується - з 2 га до 0,5 га.

Як довів світовий досвід, в умовах тривалої пандемії найдоречнішими інструментами фіскальної політики мали би бути податкові пільгипільгові позики і гарантії підприємствам, програми зі стимулювання підвищення заробітної плати та зменшення безробіття. Київ надавав максимально можливу підтримку бізнесу під часі пандемії – це саме той шлях, яким йшли розвинуті країни.

«Українська держава має підтримувати та інвестувати в український бізнес, а не видушувати з нього останні соки», - прокоментував ситуацію Валентин Демчук, - «Держава повинна інвестувати у своїх громадян, у їхнє майбутнє. Окрадені державою громадяни не зможуть побудувати сильну Україну».

*Політична реклама


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews