Черговий злочин у лісах Рівненщини: близько трьох тисяч знищених дерев та 16 млн грн збитків

22.06.2021 09:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Близько трьох тисяч знищених дерев та 16 млн грн збитків довкіллю завдали "чорні лісоруби".
 
«Черговий злочин проти Рівненщині, за який винні мають понести відповідальність. - Наголошує голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ, народний депутат України Роман Іванісов.
 
Інспектори Державної екологічної інспекції Поліського округу на території Володимирецької територіальної громади Вараського району за межами села Половлі виявили 2716 знищених сосен. Дозвільні документи на рубку у відкритому реєстрі лісорубних квитків відсутні.
 
Але головне питання: яким чином була організована незаконна порубка? Уявляєте, скільки часу потрібно для того, щоб вирубати і вивезти таку кількість дерев? Зрозуміло, що непомітно зробити це неможливо. Насамперед, від самих лісових господарств.
 
До речі, за словами голови Державної екологічної інспекції України Андрія Мальованого, за 5 місяців поточного року саме у Поліському окрузі (Житомирська та Рівненьска області) було складено найбільше адміністративних протоколів у сфері рослинного світу!
 
Кажуть, потрібні більші розміри штрафів. Безумовно. Але допоки управління лісового господарства Рівненської області та, власне, лісгоспи очолюють безпринципні, недобросовісні особи, які мають на меті лише власне збагачення, жодні штрафи проблеми не вирішать! Паралельно зі змінами до законодавства щодо посилення відповідальності за незаконні вирубки, потрібно повністю змінювати кадровий склад на ефективних і відповідальних менеджерів.
 
Інакше, з сьогоднішнім обсягом незаконних вирубок вже за 30-40 років Рівненська та Житомирська області потерпатимуть від знеліснення. Таке сумне майбутнє спрогнозували в компанії EOS Data Analytics та Інституті космічних досліджень НАН України.
 
Сподіваюсь, що прогнози не справдяться, і в кожній відповідальній за цю проблему інституції вистачить волі і здорового глузду покласти край «лісовій мафії»!
 
null
 

null
 

null
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews