На Рівненщині збільшать інформацію на Геопорталі відкритих даних

05.07.2021 18:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Геопортал відкритих даних Рівненщини повинен стати потужною електронною базою на обласному рівні. Саме тому кількість модулів планують поступово збільшувати.

Про це йшлося під час наради під головуванням заступника голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванни Смачило.

«Рік тому у Рівненській ОДА розробили геопортал відкритих даних у межах ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Держава – у смартфоні». На сьогодні тут розміщені оцифровані дані щодо адмінустрою області, рекламні об'єкти, автошляхи, інтернет покриття тощо. Поступово будемо збільшувати нашарування порталу, в першу чергу інформацією про соціальні об’єкти, щоб будь хто – журналіст, громадський активіст, інвестор чи небайдужа людина змогли користуватися сервісом», - зазначила Іванна Смачило.

Портал знаходиться за адресою geo.rv.gov.ua 

Першочергово будуть вноситися дані, які є у користуванні ОДА, зокрема, мережа закладів охорони здоров’я, освіти, культури, соціальних об’єктів, автобусних зупинок тощо. Тому Іванна Смачило доручила департаментам і управлінням визначитися щодо критеріїв інформації.

Нагадаємо, дорожню карту з розвитку системи геопросторових даних Рівненської області розробив Регіональний інформаційно комп'ютерний центр спільно з обласною державною адміністрацією та під егідою Міністерства цифрової трансформації України.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews