У Рівному відбудеться міжнародна резиденція ART JAZZ School 2021

22.07.2021 09:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

 

У Рівному відбудеться міжнародна резиденція “ART JAZZ School 2021” за участі 7 професійних викладачів з України, Польщі та Німеччини.

Міжнародний джазовий фестиваль “ART JAZZ” продовжує програму резиденцій і цього разу презентує нову освітню можливість для студентів вищих освітніх музичних закладів України з кафедр джазової музики, джазового вокалу та фольклорного співу та джазових музикантів, джазових вокалістів і фольклорних виконавців віком 17 - 30 років, що відчувають потребу в додатковій якісній освіті.

В серпні 2021 року в Рівному відбудеться міжнародна резиденція “ART JAZZ School 2021” за участі 7 професійних викладачів з України, Польщі та Німеччини, топових представників джазової та фольклорної сцени, що мають відповідний міжнародний досвід викладання та виступів.

З 19.08 по 28.08.2021 року в освітній резиденції „ART JAZZ School 2021” на базі Інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету будуть діяти класи зі спеціальності:

  • бас-гітара, труба, тромбон-саксофон, клавішні, барабани тощо;
  • основи ритму в сучасному джазі для ударних інструментів;

взаємодія в ансамблі та основним напрямкам розвитку імпровізації;

  • етно-джазовий вокал та композиція;
  • курс вокальної імпровізації "Vocal summit", велика революційна течія у світі вокалу, яку у 1983 році започаткували Bobby Mcferrin, Urszula Dudziakа, Jay Clayton, Bob Stoloff та Jeane Lee, що буде викладатися на теренах України вперше;
  • курс «Традиційний сольний та гуртовий поліський спів»

Щоденно протягом 4 годин кожна з секцій учасників резиденції буде займатися окремо, а на 4-годинних заняттях з так званого вокального та інструментального “комбо” учасники будуть співіснувати в одній музичній площині та опрацьовувати музичний матеріал.

Окрім цього викладачі освітньої резиденції запропонують учасникам такі авторські лекції та майстер-класи міжнародного рівня неформальної музичної освіти:

  • "Основи ритму в сучасному джазі та гра в ансамблі”;
  • “Прості та складні розміри, поліритмія”;
  • "Використання гітарних педалей ефектів на духових інструментах у сучасній імпровізаційній музиці”
  • “Карта світу у дзеркалі World Music”;
  • “Бенд Менеджмент” - лайфхаки щодо організації, планування, та управління власним музичним проектом;
  • “Технології успадкування етнокультурної спадщини Рівненського Полісся”
  • “Історія джазу та 5 джазових виконавців, які змінили джаз”

Окрім освітньої складової, резиденція матиме і мистецьку частину у вигляді джем-сейшнів, етнічного івенту, концерту викладачів та спільного фінального музичного перформансу з використанням мультимедійних технологій на сцені міжнародного джазового фестивалю “ART JAZZ 2021” в Рівному, де учасники резиденції презентують мистецький продукт, створений в ході освітньої резиденції

Участь в програмі є безкоштовною. Потенційним учасникам потрібно до 30 липня 2021 року заповнити анкету і показати, що вони вміють - записати коротке відео. Його оцінять викладачі резиденції, які прийматимуть рішення, хто проходить до “ART JAZZ School 2021”.

Більш того, учасникам компенсується проживання та обіди! Транспорт до/з Рівного та ПЛР-тест (за відсутності сертифіката вакцинації) є власним внеском учасника.

Всі деталі резиденції шукайте на сайті http://artjazzschool2021.tilda.ws/

Заявка на участь: https://forms.gle/GMfoMnTCZPwGZUQE7

Програма реалізовується завдяки підтримці Українського культурного фонду командою фестивалю «ART JAZZ», та стане третьою щорічною навчальною резиденцією для музикантів в Рівному. Формат минулорічних резиденцій – на відео:

https://www.youtube.com/watch?v=kx-kS8GFv80

https://www.facebook.com/1219622641495288/videos/443261450177984

Якщо ти одержимий любов’ю до джазу та бажанням самовдосконалюватись, то кінець серпня тобі точно варто провести в Рівному!

Слідкуйте за новинами резиденції “ART JAZZ School 2021” в соціальних мережах:
Facebook - https://www.facebook.com/artjazzschool
Instagram - https://www.instagram.com/art.jazz.school/ 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews