Рівненські перевізники опинилися у кризовій ситуації

28.07.2021 09:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

27 липня у Рівному відбувся «Круглий стіл» за участі членів ГО «Союз перевізників України», представників Рівненської ОДА, Рівненської міської ради, представників громадськості та перевізників.

Населення Рівненщини активно обговорює питання підвищення цін на пасажирські перевезення, а серед рівнян тривають дискусії стосовно перспективи запровадження «електронного квитка» у місті. 

Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу», ініціював фахову зустріч перевізників, представників влади та громадськості, щоб остаточно розставити крапки на «і» в таких питаннях, як:

  • Впровадження «електронного квитка» у Рівному на прозорих умовах, вигідних для громади.
  • Налагодження механізму компенсацій перевізникам. На даний момент таких компенсацій немає – перевізники змушені підвищувати тарифи. Цей крок невигідний, небажаний не тільки для пасажирів, а і для самих перевізників.
  • Зростання обсягів нелегальних перевезень. Це впливає на безпеку пасажирів, окрім того, місцеві бюджети недоотримують кошти за рахунок несплати такими перевізниками податків, - підкреслили перевізники.

«Тривалий час наголошую на критичних проблемах галузі пасажирських перевезень», - зауважив Валентин Демчук, «Нарешті влада почула нас і запросила фахівців до співпраці. Радий повідомити, що ми готуємо рекомендації до вдосконалення галузі безпосередньо для Міністерства інфраструктури України. Маю сподівання, що наші пропозиції будуть почуті і на місцевому рівні. Це тільки початок».

Отже, Асоціацією перевізників запропоновані зміни, які розглянуто на зустрічі. Валентин Демчук зафіксував такі обов’язкові кроки:

  • Внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», №8487 включивши до проекту автобуси (товарна позиція 8702 згідно з УКТ ЗЕД). Мета: скасувати заборону на митне оформлення автобусів, які не відповідають екологічному стандарту «євро-5».
  • Подання до Міністерства інфраструктури України проектних пропозицій щодо монетизації пільги (ініціатива ГО «Союз перевізників України»). Мета: запровадити адресну допомогу пасажирам, яким законодавством України надало право на пільговий проїзд. До запровадження адресної допомоги забезпечити своєчасну і у повному обсязі компенсацію втрат автомобільному перевізнику внаслідок перевезення пільгових категорій пасажирів та регулювання тарифів.

«Маю надію, що питання, підняті на зустрічі, проблеми, які ми постійно актуалізуємо, будуть почуті владою. Пасажирські перевезення стикнулися з кризою. Тільки рішучі кроки та конструктивний діалог допоможуть нам подолати кризу», - наголосив Валентин Демчук.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews