За півроку на Рівненщині вилучено понад 1540 кг каміння бурштину

29.07.2021 10:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Понад півтори тонни бурштину та 18 обвинувальних вироків - результат роботи шести місяців 2021 року.                                      

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та за процесуального керівництва органів Рівненської обласної прокуратури за 6 місяців 2021 року вилучено понад 1540 кг каміння бурштину та вже готових виробів з нього, 96 мотопомп та 16 транспортних засобів.

Завершено досудове розслідування та до судів скеровано 30 обвинувальних актів (6 місяців 2020 року - 20) у кримінальних провадженнях за фактами  незаконного  видобування, зберігання  та  перевезення  бурштину  (стаття 240-1 КК України), з них 2 – щодо організованих груп.

За 6 місяців 2021 року судами ухвалено 18 обвинувальних вироків стосовно 24 осіб, з них 2 щодо 6 осіб, які вчиняли злочини у складі організованої групи. Засудженим особам призначені покарання в межах санкції статті.

Відповідно до вироків судів  в дохід держави конфісковано 98 кг бурштину, 16 мотопомп та 47 пожежних рукавів. Сплачено 382 тисячі гривень штрафів.

Рішеннями судів, за клопотаннями прокурорів про вирішення долі речових доказів у кримінальних провадженнях за фактами незаконного видобування, зберігання та перевезення бурштину, у власність держави передано 1290 кг бурштину.

Боротьба з незаконним видобуванням, переробкою та збутом «сонячного каміння» залишається одним з основних пріоритетів у роботі обласної прокуратури та перебуває на особистому контролі її керівника.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews