На Рівненщині відбудеться фестиваль сучасної української пісні та співаної поезії «СЛОВОСПІВ»

02.08.2021 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

14-15 серпня 2021 року до 30 років Незалежності України вперше у Рівному відбудеться Фестиваль сучасної української авторської пісні та співаної поезії «СЛОВОСПІВ».

Формат саме цього фестивалю покликаний переламати усталені погляди щодо відсутності в Україні якісної української авторської пісні, вивести українське поетичне слово на зовні та показати справжніх українських творців.

До складу журі фестивалю увійшли такі імениті автори-виконавці, як Олександр Смик, Едуард Драч, Наталка Криничанка, Дмитро Лінартович та Микола Тимчак.

Також, на фестиваль запрошено багато цікавих та відомих особистостей, серед яких учасники та переможці перших фестивалів української пісні «Червона рута», «Оберіг».

В рамках фестивалю заплановано провести наступні заходи та концерти:
14 серпня 10.00-12.00 год. в Рівненському інституті післядипломної педагогічної освіти (вул. В. Чорновола, 74, м. Рівне) відбудеться прес-конференції та круглий стіл на тему: «Розвиток сучасної української авторської пісні та співаної поезії в Україні», куди запрошуються засоби масової інформації, а також гості та учасники фестивалю.

14 серпня з 14.00 год. – в Залі камерної та органної музики (вул. Соборна, 137, м. Рівне) відбудеться відкриття фестивалю та концерт-конкурс учасників і гостей фестивалю.

14 серпня з 19.00 год. в козацькому таборі «Гайдамаки» (вул. Млинівська, 24, м. Рівне) відбудеться концерт-знайомство учасників та гостей фестивалю біля вогнища.

15 серпня з 14.00 год. до 16.00 год. в парку імені Тараса Шевченка на літній сцені в рамках проекту «Рівне. Літо. Музика.» відбудеться гала-концерт та нагородження учасників фестивалю.
Планується провести виставку-продаж книг, дисків та інших творчих доробок від учасників і гостей фестивалю.

Основними організаторами фестивалю є: Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Асоціація діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Громадська організація «Український клуб авторської пісні та співаної поезії», клуб авторської пісні та співаної поезії «BACKinБАРД».

Слід відмітити, що саме у Рівному цього року створено першу та поки єдину в Україні Асоціацію діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

Щиро запрошуємо взяти участь у заходах фестивалю!

Телефон для контактів: 0733268379, 0679447525 (Валентина Люліч)

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews