У Рівному стартує виставка «Донорство-це про життя»

09.09.2021 16:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Найкращі роботи Міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA ART Project оформили у виставку, яка буде проходити у ТРЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА» (вул.Короленка, 1) у Рівному з 10 вересня по 24 вересня 2021 року. Відкриття розпочнеться об 11:00. Промови висловлять менеджер проєктів ДонорUA Андрій Магалецький, представники влади міста, Рівненського обласного центру крові, керівниця відділом маркетингу та реклами ТРЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА» Лігіта Кусік, донорка та очільниця благодійного фонду  «Скарбниця надії» Мар’яна Рева.

null

Які цікаві інтерактиви будуть під час події?

  • Охочі зможуть приєднатися до ініціативи «Дізнайся свою групу крові», яку проводитиме Рівненський обласний центр служби крові. Кожен зможе зробити фото з об’ємним позначенням групи крові, яке завжди можна буде переглянути. Центр крові зможе обслужити близько 100 людей.
  • Усім, хто зареєструється на платформі ДонорUA, волонтери вручать сертифікати на безкоштовну каву в ТРЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА».
  • Бренд Gelius розіграє 3 павербанки між тими, хто зробить публікацію свого фото на виставці з тегом #донорствоцепрожиття та позначками ДонорUA та бренду Gelius. Результати розіграшу оприлюднять по завершенню виставки (25.09.2021) у розповідях в Instagram ДонорUA.
null

Як виникла ідея виставки?

Уже 3-й рік поспіль ДонорUA об’єднує мистецтво та донорство заради порятунку життя. Цього року надійшло 78 робіт із різних куточків світу: Бразилії, Нової Зеландії, США, Грузії, України, Китаю, Росії тощо. Автори зобразили донорство у своїх анімаціях, малюнках, фотографіях і навіть вишивках. Цьогорічна тема – «Донорство – це про життя». Оцінювали отримані матеріали Катерина Лихач, Надія Ткаченко, Надія Кушнір, Аліна Головльова. 

У 2021 році переможниця Ірина Руснак отримала 10 000 грн, а її анімація стала символом донорства. Також вона отримала річну підписку на Projector. Для виставки авторка адаптувала роботу під малюнок. На події будуть представлені роботи Коробко Маргаріти-Анастасії, Лоцької Юлії, Танич Поліни, Вале Ірини, Gwilym Devey, Позюмської Катерини, Thunder Rockets, Ana Miminoshvili, Рубан Юлії, Помогайбо Євгенії, Панича Артема, Балицької Катерини, Ромжа Олександри, (Викладач Сидорук О. В), Гусаковського Антона, Сичевської Влади, Лисенко Катерини, Цибульської Вікторії (Викладачка Роман Е. О.).

Кров не виробляють у лабораторії. Її можуть дати тільки люди. Ми щасливі, що цим конкурсом можемо красиво й естетично донести потребу в донорській крові. Разом до великої мети — порятунку людських життів.

null
Фото з мережі Інтернет

Довідка:

ДонорUA – автоматизована система рекрутингу та управління донорами крові, розроблена в березні 2015 року з метою популяризації донорського руху в Україні. Проєкт створений у співпраці ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» й української ІТ-компанії DevRain.

Журі:

  1. Катерина Лихач — графічна дизайнерка й ілюстраторка. Її роботи друкували у виданні Void, арт-платформи Subbaculture: street style scenes. Працює над проектом із київськими та нідерландськими митцями, зокрема створила календар 2021 року з київськими фотографами. Переможниця DONORUA ART Project 2018 року;
  2. Наталія Ткаченко — засновниця арт-платформи Spilne Art — першої в Україні онлайн-платформи, яка робить сучасне мистецтво досяжним. Співпрацює з такими митцями, як Дацюк Ксенією, Камінським Романом, Тарасюком Антоном, Чикало Ольгою та іншими;
  3. Надія Кушнір — українська дизайнерка, ілюстраторка та авторка дитячих книжок, створила інтернет-комікс «Гусь», що розлетівся по всьому світу. Оформила більше 70 дитячих, підліткових і дорослих книжок, зокрема «Кузя, Зюзя та компанія» Всеволода Нестайка, (видавництво «Наш формат»), авторських книжок «Зуб» і «Пуп» (видавництво «Книгаренька») та інших книг для видавництв «Веселка», «Урбіно», Vivat і т. д. Ілюстраторка року 2017 за версією «Барабука» і входить до списку Top 30 under 30;
  4. Аліна Головльова — засновниця студії Stop motion, курсів з анімації So Daze, де створили більше 400 відео для всеукраїнських і всесвітніх брендів. Вона є професійною аніматоркою та режисеркою.

Контакти:

Андрій Магалецький — +380 67 303 9699

a.magaletskyi@donor.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews